ARSENAL ODMARAO NAJBOLJE: "Tobdžije" su spremne da očerupaju "paunove"

Novosti online

16. 10. 2022. u 08:21

MEČ na "Elan roudu" zakazan je za 15 časova.

АРСЕНАЛ ОДМАРАО НАЈБОЉЕ: Тобџије су спремне да очерупају паунове

FOTO: EPA

Fudbaleri Lids junajteda dočekaće Arsenal na "Elan roudu" u meču 11. kola engleske Premijer lige. Petnaestoplasirani "paunovi" ispred sebe imaju težak zadatak, "tobdžije" su lideri prvenstva i igraju jednu od najboljih sezona u proteklih nekoliko godina.

Prethodnog vikenda u Londonu je Kristal Palas sa 2:1 (1:1) nadigrao Lids. Ekipa Patrika Vijere uspela je da prekine loš niz i posle četiri utakmice, odnosno mesec i po dana u kojima su osvojena samo dva boda stigne do prve ligaške pobede. Odson Eduar je u 24. minutu uspeo da poništi rani pogodak Paskala Strajka, da bi u 76. minutu Ebereči Eze prošao kroz odbranu Lidsa posle lepog dodavanja Vilfreda Zahe i postavio konačnih 2:1.

Arsenal gazi na svim frontovima. Lideri su u Premijer ligi sa sedam pobeda u osam mečeva, a opravdavaju i ulogu jednog od favorita za osvajanje Lige Evrope.Nakon fantastičnog trijumfa nad Liverpulom (3:2) upisali su i drugu pobedu nad Bodo/Glimtom 3:0 i lagano koračaju ka nokaut fazi.

zmešao je karte Mikel Arteta, ostavio na klupi neke od nosilaca igre poput Salibe, Vajta, Žezusa, Edegora, Sake, Ramzdejla, Partija ali je to opet bio dovoljno jak tim sa Martinelijem, Džakom, Gabrijelom, Vijeirom... Rezervisti su dobili i iskoristili šansu. Sva tri gola su postigli igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu. A posebno je impresioniralo letnje pojačanje Fabio Vijeira.

Dominirao je Arsenal od starta, Vijeira je pogodio prečku u uvodnim minutima meča, a već u 22. minutu su Englezi načeli Norvežane. Gabrijel Martineli je pogodio stativu a lopta se odbila do Nketije kojem nije bilo teško da otpadak pretvori u gol. Potom je Vijeira promašio još jednu sjajnu šansu ali je Rob Holding duplirao prednost u 28. minutu na centaršut odličnog Vijeire.

Nastavio je Portugalac da pravi haos u odbrani Boda, pripremio je šanse Džake i Nketiji, potom imao šut pored gola... Sve to za poluvreme. Pokazao je vezista da će biti veliko pojačanje za Tobdžije. U finišu meča je stigao do zasluženog gola posle prodora i asistencije Žezusa.

Arsenal je odmorio nekoliko najboljih igrača u meču sa Norvežanima, te na "Elan roud" dolaze "napunjenih baterija". Londoska ekipa je prošle sezone savladala Lids u oba navrata 4:1 u gostima i 2:1 na "Emirejtsu".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu