UNION ŽELI DA OSTANE LIDER: Taj put vodi preko Borusije Dortmund

M.T.

16. 10. 2022. u 08:25

''Milioneri'' dva kola bez pobede.

УНИОН ЖЕЛИ ДА ОСТАНЕ ЛИДЕР: Тај пут води преко Борусије Дортмунд

Foto: Profimedia

Pored meča Bajerna i Frajburga još jedan derbi će doneti 10. kolo Bundeslige pošto danas od 17.30 lider šampionata Union u Berlinu dočekuje Borusiju Dortmund na stadionu ''Alter Forsterej''.

Za sada je Union najprijatnije iznenađenje u Bundesligi. Tim koji je tek pre tri godine prvi put ušao u elitni rang nemačkog fudbala nalazi se na provm mestu tabele sa 20 bodova zahvaljujući učinku od šest pobeda, dva remija i jednog poraza. Jedini neuspeh Union je doživeo u osmom kolu pošto je poražen od Ajntrahta, ali je prošle nedelje to anulirao pobedom nad Štutgartom.

Ekipa trenera Ursa Fišera ujedno uspeva da dobro igra na dva fronta pošto se takmiči i u Ligi Evrope gde je u četvrtak ostvarila drugu uzastopnu pobedu pošto je savladala Malme i tako prvi put u istoriji obezbedila evropsko proleće, a trenutno je jedina dilema da li će to biti u Ligi Evrope ili Ligi konferencija pošto dva kola pre kraja grupne faze ima bod manje od Brage sa kojom treba da igra međusobni duel.

Borusija ima nešto lošiji učinak od Uniona sa pet pobeda, jednim remijem i tri poraza i trenutno se nalazi na sedmoj poziciji sa 16 osvojenih bodova. ''Milioneri'' nemaju pobedu već dva kola, a u prethodnom su uspeli da se vrate iz rezultatskog minusa pošto su u "Klasikeru" gubili od Bajerna sa 2:0 da bi stigli do 2:2 i boda golom Modesta u poslednjim trenucima utakmice, pa je pobeda protiv Uniona skoro obavezna za Dortmund.

U utorak je tim Edina Terzića igrao meč Lige šampiona protiv Sevilje koji je završen 1:1 i sada je ''milionerima'' u poslednja dva kola takmičenja po grupama dovoljan i bod kako bi obezbedili plasman u nokaut fazu.

Urs Fišer ima skoro savršeno stanje ekipe pred ovaj važan meč pošto će zbog povrede izostati samo Kevin Mohvald dok su svi ostali zdravi i spremni za ''milionere''. Potpuno je drugačija situacija u redovima Borusije. U tim bi trebalo da se vrati Marko Rojs koji se iznenađujuće brzo oporavio od povrede zadobijene u derbiju Rura, ali će verovatno početi meč na klupi. Međutim, u timu neće biti Džejmija Bajno-Gitensa, Mahmuda Dauda, Sebastijana Halera i Mateu Moreja, a njima se pridružio i Tomas Menije koji se povredio u meču protiv Sevilje.

Pošto je Unionu ovo tek četvrta sezona u Bundesligi ne čudi mali broj međusobnih duela protiv Borusije Dortmund. Do sada ih je bilo šest, a Borusija je ostvarila četiri pobede, dok je Union slavio dva puta. Upravo protiv ''milionera'' je Union ostvario prvu pobedu u svojoj istoriji u Bundesligi, a ova dva tima igrala su i dva meča u Kupu Nemačke i oba puta je Borusija slavila u šesnaestini finala, prvi put tek posle izvođenja penala, a drugi put posle produžetka.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!