VELIKAN JE PONOVO NA NAJVEĆOJ SCENI: "Jarčevi" prva prepreka za Šalke po povratku u Bundesligu

Novosti online

07. 08. 2022. u 08:48

"Rudari" na nezgodnom gostovanju.

ВЕЛИКАН ЈЕ ПОНОВО НА НАЈВЕЋОЈ СЦЕНИ: Јарчеви прва препрека за Шалке по повратку у Бундеслигу

EPA

Nakon godinu dana u "Cvajti", Šalke je ponovo u Bundesligi. Jedan od najpopularnijih klubova u Nemačkoj na startu povratničke sezone gostuje Kelnu na "Rajn energi stadionu".

Podsetimo se dramatičnog pretposlednjeg kola u drugom rangu posle kojeg su "rudari" obezbedili prvo mesto i direktan plasman u najjače fudbalsko takmičenje u državi. "Kraljevsko plavi" savladali su Senkt Pauli posle preokreta rezultatom 3:2 (0:2).

Nije se posle 20 minuta činilo da će ekipa iz Gelzenkirhena trijumfalno rešiti derbi protiv ekipe iz Hamburga. Gosti su preko dvostrukog strelca, Igora Matanovića, obezbedili ogromnu prednost. Šalkeu je sredinom poluvremena poništen i pogodak, na asistenciju VAR sobe. Rukom je igrao strelac Itakura.

Veliki preokret usledio je u nastavku. Najpre je Terode, početkom drugog dela, sa bele tačke pogodio za 1:1. Isti fudbaler izjednačio je u 71. minutu, posle asistencije Čurlinova. Konačnih 3:2, za ogromno slavlje na "Veltins areni", postavio je Zalazar u 78. minutu.

Šalke je u velikim finansijskim problemima, nije bilo velikih i spektakularnih pojačanja, ali vredi spomenuti dolazak kapitena reprezentacija Japana - Maje Jošide.

Doskorašnji fudbaler Sampdorije Maja Jošida je sa povratnikom u Bundesligu potpisao jednogodišnji ugovor, sa mogućnošću produžetka saradnje za još jednu sezonu. 

Ovaj 33-godišnji fudbaler je za dve i po godine u Sampdoriji upisao 72 nastupa, od čega 21 u prošloj sezoni. "Samuraj" je veći deo karijere proveo u Sautemptonu za koji je od 2012. do 2020. odigrao 194 utakmice. 

Kao i skoro svake sezone, od Kelna se ne očekuje puno. Sa popularnim "jarčevima" se nikad ne zna, moguća je borba za opstanak, rovovska bitka za mesto na evro-sceni, a kada pogledate sastav realan domet je sredina tabele. Sve će zavisiti od uvodnih nekoliko utakmica koji mogu motivisati ili domoralisati ekipu.

U prethodna tri međusobna duela Keln je slavio na dva, poslednji, prijateljski, završen je rezultatom 2:2.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone