MOLDAVCI APSOLUTNI FAVORITI: Šerif ruši Zrinjski u Tiraspolju

Novosti online

12. 07. 2022. u 11:09

KLUB iz Mostara pokazao "zube" na prvom meču. Međutim, kvalitet i iskustvo su na strani prošlogodišnjeg iznenađenje Lige šampiona.

МОЛДАВЦИ АПСОЛУТНИ ФАВОРИТИ: Шериф руши Зрињски у Тираспољу

Foto: M.Vukadinović

Šampion Bosne i Hercegovine Zrinjski i dalje je u igri za plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Naime, mostarski klub je na svom terenu odoleo naletima Šerifa - 0:0. Moldavska ekipa večeras na svom terenu može da popravi utisak, dok će puleni Sergeja Jakirovića strpljivo vrebati svoju šansu.

Među prijatnim iznenađenjima evropskog fudbala prošle sezone bio je moldavski Šerif. U kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacio je Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo, u grupnoj fazi savladao Real 2:1 u Madridu, a onda kao treći u grupi nastavio takmičenje u Ligi Evrope, gde ga je tek na penale zaustavila Braga.

Dobri rezultati doneli su i očekivanu rasprodaju tima, pa je Šerif u novi ciklus kvalifikacija ušao dosta oslabljen. Videlo se to već u prvom meču, prvak Bosne i Hercegovine bio je bliži pobedi. 

Najbolju priliku na meču imao je iskusni Nemanja Bilbija u uvodnim minutima, kada mu je Josip Ćorluka odigrao povratno dodavanje, ali nekadašnji napadač Vojvodine nije bio precizan. Zapretio je Bilbija i iz slobodnjaka početkom drugog meča, potom je pokušao i Ivan Jukić, ali se rezultat nije menjao.

Favorizovani gosti prvu akciju vrednu pomena izveli su tek u 82. minutu, kada je Sedrik Badalo snažno šutirao sa distance - pored gola. Duboko u nadoknadi Šerif je ponovo zapretio, ali je golman Zrinjskog Josip Čondrić bio koncentrisan i pravovremeno intervenisao. Ostalo je 0:0 u meču bez šuta u okvir gola!

Veće šanse za prolaz i dalje se daju fudbalerima Šerifa, ali pokazali su igrači Zrinjskog da imaju čemu da se nadaju u Tiraspolju.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)