FJUČUR JE "MAČJI KAŠALJ": Al Ahli nastavlja poteru za Zamalekom

Novosti online

12. 07. 2022. u 09:26 >> 09:21

"CRVENI ĐAVOLI" su ponovo u igri za trofeje u Kupu i prvenstvu.

ФЈУЧУР ЈЕ МАЧЈИ КАШАЉ: Ал Ахли наставља потеру за Замалеком

Foto: Profimedia

Al Ahli se vratio na pobednički kolosek. Prošle sezone velikan iz Kaira je izgubio primat u Egiptu, titula je otišla u vitrine gradskog rivala Zamaleka, a ove godine je Vidad bio bolji u finalu Lige šampiona u Kazablanki. Ipak, "crveni đavoli" su ponovo u igri za trofeje u Kupu i prvenstvu. Večeras od 21 čas dočekaće Fjučur u meču 24. kola tamošnje Premijer lige.

Al Ahli u večerašnji duel ulazi sa novim trenerom - Portugalcem Rikardom Soarešom.

Soareš je prihvatio da raskine ugovor sa portugalskim prvoligašem Žil Visenteom na svoju štetu, samo kako bi dobio šansu da radi sa 10-strukim prvakom Afrike. Inače, Rikardo je imao ugovorenu saradnju sa pomenutim klubom do leta 2023. godine, a u minulom šampionatu je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, što je najveći uspeh tog kluba u 98 godina dugoj istoriji.

Soareš će u Kairu imati godišnju platu 1.500.000 evra, daleko veću nego što je ona u domovini. Pre Žil Visentea Portugalac je vodio Moreirense, Kovilju, Aves, Šaves i Vizelu. Još čeka na prvi trofej.

Što se Fjučura tiče, klub je postao veliki projekat Koka-kole. Čuvena američka kompanija želi da napravi stabilnog prvoligaša koji će u skorijoj budućnosti nastupati i u Ligi šampiona. Trenutno se nalaze na četvrtom mestu, odmah iza Al Ahlija. "Crveni đavoli" imaju dve utakmice manje i šest bodova zaostatka u odnosu na vodeći Zamalek.

Eventualnim trijumfima u zaostalim mečevima uneli bi pravu dramu u nastavak borbe za trofej.

Nema sumnje da je Al Ahli apsolutni favorit na večeranjem meču. Igrači će pokušati da impresioniraju novog šefa. Kvota na domaćina nije za ponos, te smo je pojačali golovima.

NAŠ TIP: 1&2+ (1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije