"KONJUŠARI" ŽELE PREOKRET: Karabag i Leh u rovovskoj bici za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Novosti online

12. 07. 2022. u 10:55 >> 11:45

BIĆE uzbudljivo na "Azersun areni".

КОЊУШАРИ ЖЕЛЕ ПРЕОКРЕТ: Карабаг и Лех у рововској бици за друго коло квалификација за Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Danas od 18 časova azerbejdžanski Karabag pokušaće da savlada Leh u revanš susretu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i tako se plasira u narednu fazu. Poljski prvak na "Azersun arenu" stiže sa minimalnim kapitalom.

Naime, "železničari" su slavili na svom terenu rezultatom 1:0. Strelac jedinog pogotka na meču bio je kapiten Mikael Išak.

Poljski šampion je zadržao okosnicu tima. I dalje su tu pomenuti Mikael Išak i Žoa Amaral koji su u prošloj sezoni zajedno postigli 32 gola i 14 puta bili asistenti. Ekipu je napustio mladi talentovani Jakub Kaminski koji se preselio u Volfsubrg. "Vukovi" su za usluge krilnog fudbalera platili čak 10.000.000 evra.

U ekipu je stigao perspektivni Portugalac Afonso Sousa iz Belenšeša za koga su Poljaci izdvojili 800.000 evra.

Karabag je u pripremnom periodu slavio protiv Botošanija ubedljivo sa 4:0, da bi u naredna dva meča odigrali nerešeno sa Holstein Kilom (2:2) i Univerzitateom iz Krajove (1:1).

Popularni "konjušari" su se "prošetali" kroz prvenstvo svoje zemlje. Imali su čak 19 bodova više od drugoplasiranog Nefčija.

"Udarna igla" gostiju je sjajni Brazilac Kadi koji je u prošloj sezoni postigao 12 golova, a čak 13 puta je asistirao saigračima.

Ovog leta u tim je stigao nekada veliki talenat Partizana Marko Janković, koga su "crno-beli" svojevremeno prodali Spalu za 1,8 miliona evra, dok se u redove beogradskih crno-belih preselio Patrik Andrade.

Biće ovo jako zanimljiv dvomeč u kojem je poljski šampion blagi favorit samo zbog trijumfa u prvom susretu. Ipak, Karabag je znao da iznenadi i mnogo kvalitetnije klubove od Leha.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna