VELIKANI NA NISKIM GRANAMA: Dinamo dočekuje Kajzerslautern u borbi za "goli život"

Novosti online

24. 05. 2022. u 09:49 >> 17:10

PRILIČNO turbulentne sezone su iza pomenutih rivala, smenili su trenere. Na kormilu Dinama Geuerino Kapreti je početkom marta zamenio Aleksandra Šmita, dok je Dirk Šuster pre nekoliko dana preuzeo komandu od Marka Antverpena.

ВЕЛИКАНИ НА НИСКИМ ГРАНАМА: Динамо дочекује Кајзерслаутерн у борби за голи живот

Foto: Profimedia

Nekadašnji šampion Nemačke Kajzerslautern godinama je u agoniji. Pre dve godine je pretila opasnost da ispadne u četvrti rang. Ove sezone, "crveni đavoli" su se trgli, uspeli su da izbore dvomeč za ulazak u drugu nemačku ligu.

Četvorostruki šampion Nemačke, klub koji je igrao četvrtfinale Lige šampiona, dva puta bio na korak do finala Kupa UEFA, igra za povratak u Cvajtu, a rival je Dinamo iz Drezdena koji je odoleo u prvom susretu na "Fric Valter" stadionu - 0:0.

Član drugog ranga koji se bori za opstanak na gostovanju trećeplasiranom timu trećeg po kvalitetu takmičenja nije se previše obazirao na ofanzivu, sa očiglednim ciljem da odluku prolongira za večeras.

Dominatni domaćin, koji je posebno agilan u ofanzivi bio tokom prvog poluvremena, tražio je put do mreže Brola, ali napad Kajzerslauterna na čelu sa Amerikancem Terensom Bojdom nije uspeo da stekne prednost pred drugi deo dvomeča.

Oba tima imaju bogatu tradiciju. Kajzerslautern je jedan od osnivača Bundeslige. Imao je 33 sezone u eliti pre prvog ispadanja 1996. godine. "Crveni đavoli" su sakupili 44 bundesligaške sezone i 1.492 meča u eliti. Šampion je bio četiri puta, a dva puta tokom Bundeslige.

Drezden je osam puta bio najbolji tim Istočne Nemačke, a ima i sedam pehara kupa. U elitnoj ligi zajedničke Nemačke igrao je od 1991. do 1995. godine.

Prilično turbulentne sezone su iza pomenutih rivala, smenili su trenere. Na kormilu Dinama Geuerino Kapreti je početkom marta zamenio Aleksandra Šmita, dok je Dirk Šuster pre nekoliko dana preuzeo komandu od Marka Antverpena.

"Paklena" atmosfera je bila u prvom meču, ništa manje se ne očekuje i na "Rudolf-Harbig" stadionu koji će dodatno motivisati igrače Dinama.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024