ZA BOLJI ROD: Dan polja strnih žita održan u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

15. 06. 2023. u 16:35

TRADICIONALNO, u organizaciji Poljoprivredno stručne službe Zrenjanin, na oglednom polju Zlatica kod Zrenjanina održan je Dan polja strnih žita i zaštite bilja, na kojem su brojni poljoprivredni proizvođači i zaštitari imali priliku da se upoznaju sa stanjem strnina, pšenice i ječma, u čuju ocene stručnjaka, trenutnog  stanja useva i prognoze vezane za prinose.

ЗА БОЉИ РОД: Дан поља стрних жита одржан у Зрењанину (ФОТО)

grad Zrenjanin

Kristina Salapura, direktor Poljoprivredne stručne službe u Zrenjaninu, pozdravljajući sve prisutne, istakla je zadovoljstvo što se manifestaciji i ove godine odazvao veliki broj poljoprivrednika.

- Oni su zainteresovani da čuju šta smo to ove godine radili da bi to primenili na svojim parcelama, a ono što je karakterisalo prvih šest meseci ove godine jeste e – Agrar i naša saradnja sa poljoprivrednicima koja se ogledala u konstantnim razgovorima i davanju saveta istakla je Kristina Salapura.

O zaštiti i stanju useva ove godine, govorile su diplomirane inženjerke, zaštite bilja Snežana Parađenović i ratarstva Zorica Rajačić.

- Za sve nas važno je da se nađemo na ovom oglednom polju kako bismo razmenili iskustva i zapažanja, a imamo i veliki broj novih sorti koje smo prikazali - rekla je Zorica Rajačić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)