OD LETOS SE BORILA ZA ŽIVOT: Tuga u Kikindi, preminula profesorka Jelena Mićević-Karanović

R. Š.

29. 12. 2022. u 21:19

U KIKINDI je danas preminula profesorka Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača dr Jelena Mićević Karanović (52).

ОД ЛЕТОС СЕ БОРИЛА ЗА ЖИВОТ: Туга у Кикинди, преминула професорка Јелена Мићевић-Карановић

Foto: Visoka škola za vaspitače Kikinda

Ona je pre nekoliko meseci na letovanju u inostranstvu doživela moždani udar i od tada je trajala njena borba za život u Novom Sadu i Kikindi.

Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu diplomirala psihologija, a na istom fakultetu odbranila magistarski i doktorski rad. Prva radna iskustva sticala je u Centru za socijalni rad u Kikindi,a poslednjih 27 godina radila je na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača, najpre kao stručni saradnik za psihološku grupu predmeta, potom kao viši predavač.

U zvanje profesora strukovnih studija izabrana je pre 15 godina, za oblast psihološke nauke. Radila je kao koordinator za specijalističke strukovne studije, a kasnije i kao koordinator za master strukovne studije. Predavala je predmete iz oblasti psiholoških nauka na osnovnim, specijalističkim i master strukovnim studijama.

- Kao aktivan član Nastavno-stručnog veća, Saveta škole i komisije za akredaticiju studijskih programa davala je nesebičan doprinos radu i razvoju naše visokoškolske ustanove. Objavila je brojne naučne radove, udžbenike, bila rukovodilac i učesnik naučno-istraživačkih projekata, uređivala i recenzirala udžbenike i priručnike. Jelenin prerani odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za njenu porodicu, kolektiv, ali i za Kikindu i širu stručnu javnost – saopštila je Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi.

Oprašatjući se od profesorke na društevnim mrežama, njeni studenti navode da je bila izvrstan predavač i dobar čovek.

- Predavanja su joj bila inspirativna. Znanje je prenosila na zanimljiv način. Njena pojava nikada nas nije ostavljala ravnodušnima. Bila je sjajan profesor, odličan predavač, pravedna, čovek sa jakim karakterom, stavom i svojim „ja“ – naveli su neki studenti.

Profesorka dr Jelena Mićević Karanović biće sahranjena sutra u Kikindi.

UGLEDNA PORODICA

Preminula profesorka Jelena Mićević Karanović potiče iz ugledne kikindske porodice. Njen pokojni otac Žarko bio je magistar pedagogije, dugogodišnji direktor Centra za socijalni rad, vaterpolista i jedan od osnivača Vaterpolo kluba „Žak“. Majka Vera je, takođe, cenjena profesorka, a prosvetni radnik je i njena sestra. Jelenine kolege ocenjuju da je ona dala značajan doprinos akademskoj zajednici Kikinde. Brojni studenti navode da je bila izuzetan profesor, čija su predavanja bila zanimljiva i podsticajna.

BONUS VIDEO - IN MEMORIAM: Odlazak Pelea „kralja“ fudbala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)