"ORLOVI" NADMAŠILI SEBE: Odbojkaši presrećni što su nadigrali vicešampiona sveta

S. K.

11. 06. 2023. u 14:35 >> 14:27

SILNI "orlovi" - nemoćni Poljaci. Odbojkaši su u poslednjem kolu turnira Lige nacija u Nagoji nadmašili sebe i preslišali su vicešampiona sveta sa 3:0 (25:21, 25:19, 25:14). Srbi se sutra uveče vraćaju u Beograd, a drugi turnir odigraće od 20. do 25. juna u Roterdamu, gde će odmeriti snage sa SAD, Nemačkom, Italijom i Holandijom.

ОРЛОВИ НАДМАШИЛИ СЕБЕ: Одбојкаши пресрећни што су надиграли вицешампиона света

Foto OSS

Srbi su u duel sa selekcijom, koju sa klupe predvodi naš nekadašnji kapiten i selektor Nikola Grbić, ušli su odlučni da od Nagoje oproste pobedom. I odigrali su meč za pamćenje.

- Čestitam saigračima na sjajnoj utakmici. Odigrali smo dobro u svim elementima. Energija i atmosfera koju smo gradili mesec dana protiv Poljaka se pokazala na najvišem nivou i iz te energije smo mnogo lake igrali i osvajali poene. Ukoliko nastavimo ovako imamo šanse za što bolji plasman u Ligi nacija - naglasio je libero Milorad Kapur.

Luburiću i drugovima juče je sve polazilo za rukom. Izvanredno su servirali, napadali, blokirali, bili sigurni u odbrani, bili su i mentalno jaki kada je veliki protivnik pretio da preokrene meč u svoju korist.

- Odigrali smo izuzetno utakmicu.Niko nije očekivao da će biti brzo i da neće biti neizvesno. Možda je prvi set bio izjednačen. Drugi smo krenuli loše, ali smo se brzo vratili, a treći smo odigrali u dahu, Kujundžić je maestralno servirao. Ponosan sam na ekipu, jer smo ovde iz meča u meč bili sve bolji i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu - istakao je primač Pavle Perić.

Već na početku su naši krenuli silovito i na servis Todorovića poveli sa 4:0. Uzvratili su Poljaci, izjednačili na 5:5, ali nisu poremetili "orlove". Izvanrednim blokovima i napadima Srbi su se odlepili na 11:7, pa na 17:13. Još jednom su Grbićevi puleni pripretili, vratili na trenutak rezultatsku neizvesnost (17:17), da bi se u finišu Srbi razleteli i poveli sa 1:0 u setovima.

Rival je krenuo ubitčano u drugom setu, poveo sa 7:1, imao i 11:8, kada Srbi serijom 5:0 preokreću rezultat (13:11) i nameću svoj ritam. U trećem činu "orlovi" su na servis sjajnog Kujundžića brzo stekli velikih 9:3 i trasirali put ka pobedi.

KOLAKOVIĆ: SVAKA ČAST MOMCIMA

SELEKTOR Igor Kolaković prezadovoljan je kako su odbojkaši igrali protiv Poljske:

- Pobeda je došla u pravom trenutku. Protiv Japana i Slovenije nismo uspeli, a sada nam je to pošlo za rukom protiv najbolje reprezentacije na svetskoj rang listi. Tačno je da oni nisu kompletni, kao i mi, ali ova pobeda i te kako znači. Igrali smo bolje nego što sam i ja očekivao. Svaka čast momcima, bili su na svakoj lopti, protiv ovakvog protivnika igrali smo odbojku na najvišem nivou.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)