MITROVIĆ RAZBIO LITVANIJU: Srbija ostvarila važnu pobedu u kvalifikacijama za EURO 2024 (VIDEO)

Novosti online

10. 09. 2023. u 22:40 >> 22:47

FUDBALERI Srbije vratili su na pobedički kolosek. "Orlovi" su ostvarili važan trijumf pošto su savladali Litvaniju u Kaunasu sa 3:1 u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

МИТРОВИЋ РАЗБИО ЛИТВАНИЈУ: Србија остварила важну победу у квалификацијама за ЕУРО 2024 (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija pre ovog duela vezali su dve utakimce u kojima se nisu radovali. Odigrali su 1:1 u Bugarskoj i poraženi su na stadionu "Rajko Mitić" od Mađarske (1:2).

Srbija je od početka meča ušla veoma agresivno, sa željom da što pre postigne gol. To se i desilo, a ko bi drugi bio strelac nego Aleksandar Mitrović. On je u 21. minutu glavom matirao Gertmonasa posle odličnog centaršuta Filipa Mladenovića.

Isti akteri su učestvovali i kod drugog pogotka koji je napadač Al Hilala takođe postigao glavom. Do odlaska na odmor, tačnije u 43. minutu došao je do het-trika. Lepo ga je proigrao Tadić, a ovaj put je nogom bivši igrač Fulama zatresao mrežu domaćina.

Koliko Mitroviću leži baltička selekcija najbolje se ogleda u tome da mu je ovo bio šesti meč protiv njih i postigao ga je čak osam golova.

Kada su svi mislili da će se sa 3:0 otići na odmor, Litvanija je postigla gol. Zaspala je naša odbrana, iskoritili su to Černih i Paulauskas i smanjili prednost "orlova".

Drugo poluvreme proteklo je u boljoj igri Srbije. Dobre šansu da uvećaju vođstvo propustili su Nemanja Gudelj i Ivan Ilić. Domaćin je pokušao iz kontre da ugrozi naš gol, ali to nije uspeo.

Srbija se sada vratila na drugo mesto na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i lider Mađarska. Crna Gora je treća sa osam, potom slede Litvanija i Bugarska sa po dva.

"Orlovi" u oktobru igraju možda i dva najvažnija meča u borbi za plasman na EURO 2024 koje se održava u Nemačkoj. Najpre 14. oktobra gostuju Mađarskoj, a potom tri dana kasnije u Beograd dolazi Crna Gora.

 

Litvanija - Srbija 1:3 (1:3)

Stadion: "Darijus Gireno". Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Saša Štegeman (Nemačka). Strelci: Paulauskas 45 (Litvanija) - Mitrović 21, 32, 43 (Srbija)

Litvanija (4-2-3-1): Gertmonas - Lasickas, Lekiatas, Girdvainis (od 46. Kazukolovas, Beneta (od 71. Sirvis) - Verbickas (od 46. Novikovas), Gineitis - Slivka, Golubickas (od 46. Remeikis), Černih - Paulauskas (od 78. Jankauskas).

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Babić - Živković (od 71. S. Mitrović), Gudelj, Ilić, Mladenović (od 84. Radonjić) - Tadić (od 84. Samardžić), S. Milinković-Savić (od 88. Račić) - A. Mitrović (od 71. Vlahović).

 

Drugo poluvreme: Litvanija - Srbija 1:3

90+4' - Kraj utakmice u Kaunasu!

90+2' - Drugo poluvreme produženo je za četiri minuta.

86' - U igru je ušao i Lazar Samardžić, a Litvanija je tek sad izvela prvi korner iz koga se nije desilo ništa vredno pomena.

79' - Istrčala je Litvaniju dobro kontru. Jankauskas je oprobao udarac sa nekih 20 metara. Ipak, nije to predstavljalo problem za Vanju koji je lako zaustavio taj pokušaj.

72' - Stojković je napravio prve promene na utakmici. Andrija Živković i Aleksandar Mitrović su završili meč, a umesto njih su ušli Stefan Mitrović i Dušan Vlahović.

67' - Sjajna akcija naše selekcije. Tadić je uposlio Milinković-Savića, ovaj dodao za Ilića koji je šutirao iz odlične pozicije. To nije uradio dobro pošto je lopta otišla pored gola.

Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

59' - Dobro je Srbija otvorila drugi deo meča. Ipak, i dalje je na snazi rezultat iz finiša prvog dela meča.

49' - Zamalo da "orlovi" i četvrti put zatresu mrežu rivala. Dobro je šutirao Nemanja Gudelj, no sjajno se bacio Gertmonas i sačuvao svoj gol.

46' - Počelo je drugo poluvreme u glavnom gradu Litvanije!

Prvo poluvreme: Litvanija - Srbija 1:3

45+2' - Prvo poluvreme produženo je za tri minuta.

45' - Iz ničega je Litvanija smanjila rezultat. Zaspali smo u odbrani, Černih je izašao sam ispred Milinković-Savića, proigrao je Paulauskasa koji je uspeo da zatrese mrežu "orlova".

43' - Het-trik je postigao sjajni Mitrović. Posle dva gola glavom sada je pogodio mrežu protivnika nogom. Tadić je iz prve poslao loptu po zemlji i napadač Al Hilala je bio precizan.

39' - Prvi žuti karton u našoj selekciji dobio je Andrija Živković i to zbog prigovora. Smatrao je fudbaler PAOK-a da je bio fauliran, drugačije je razmišljao sudija Saša Štegeman i sankcionisao je reprezentativca Srbije zbog toga što je žustro prigovarao.

31' - Duplirala je Srbija prednost. Opet isti akteri kao i kod prvog gola. Najpre je Tadić uposlio Mladenovića koji je video usamljenog Mitrovića kome nije bilo teško da ubaci loptu u gol rivala.

28' - Velika šteta, vrlo lako je moglo da bude 0:2. Gineitis je loše glavom vratio loptu svom golmanu, no i on je baš kao i Vanja dobro reagovao i otklonio opasnost.

21' - Srbija je povela u Kaunasu. Mladenović je centrirao, a Mitrović je sve sjajno pratio u glavom smestio loptu u mrežu Gertmonasa. Ovo je šesti gol napadača Al Hilala na isto toliko mečeva protiv baltičke selekcije.

19' - Moglo je greška Veljkovića skupo da košta Srbiju. Loše je fudbaler Verdera glavom vratio loptu Vanji Milinković-Saviću, ipak ovaj je bio priseban i uspeo je da stigne malo pre igrača Litvanije i izbije loptu u aut.

17' - Prva prava šansa na utakmici. Zavrnuo je loptu Mladenović, Veljković je bio sam na pet metara, šutirao je glavom ali nije bio precizan pošto je lopta otišla pored gola.

13' - Drži Srbija loptu u nogama, no rival je dobro postavljen pa još uvek nije viđena nijedna prava prilika u Kaunasu.

7' - Prvi korner na utakmici izveli su "orlovi", ali je lopta posle centaršuta Tadića završila u rukama Gertmonasa.

1' - Počela je utakmica koja je mnogo važna za "orlove". Pre početka susreta održan je minut ćutanja zbog žrtava zemljotresa koji je pogodio Maroko.

20.14 - CRNA GORA PRETEKLA SRBIJU: Jovetić u neverovatnoj završnici srušio Bugarsku (VIDEO)

Uoči meča:

"Orlovi" će u glavnom gradu ove baltičke zemlje pokušati da se vrate na pobednički kolosek nakon remija sa Bugarskom (1:1) i poraza od Mađarske (1:2).

Prvi meč ovih rivala koji je odigran u Beogradu dobili su izabranici Dragana Stojkovića Piksija sa 2:0, a strelci su bili Dušan Tadić i Dušan Vlahović.

Ovo će biti jubilarni deseti između ove dve reprezentacije. Srbija je do sada trijumfovala osam puta, dok je samo jednom poražena, uz gol razliku 23:5. Prvi put su odmerili snage 2002. godine u Smederevu.

Podsetimo, "orlovi" su trenutno drugi na tabeli sa sedam bodova, dok je Litvanija na četvrtoj poziciji sa dva.

Sastavi:

Litvanija (4-2-3-1): Gertmonas - Lasickas, Lekiatas, Girdvainis, Beneta - Verbickas, Gineitis - Slivka, Golubickas, Černih - Paulauskas.

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Babić - Živković, Gudelj, Ilić, Mladenović - Tadić, S. Milinković-Savić - Mitrović.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije pred finale Mundobasketa iznenadili košarkaše ispred hotela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)