ŽELJKO SAMARDŽIĆ O BOLESTI S KOJOM SE SUOČIO: "Uglavnom žene obolevaju od toga, ali eto i mene je zadesilo"

Novosti online

24. 06. 2023. u 10:32

ISTAKNUTI pevač Željko Samardžić veoma je vitalan i zdrav, ali se i on suočio sa zdravstvenim problemom koji drži pod kontrolom.

ЖЕЉКО САМАРЏИЋ О БОЛЕСТИ С КОЈОМ СЕ СУОЧИО: Углавном жене оболевају од тога, али ето и мене је задесило

Foto: V. Danilov

Željko Samardžić progovorio je o borbi sa bolešću, zbog koje je morao da promeni životne navike iz korena.

- To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to - započeo je pevač i otkrio da je imao Hašimoto jako dugo, ali je to tek kasnije otkrio:

- Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao - rekao je pevač, a bolest Željka Samardžića promenila mu je životne navike.

- Od momenta kada mi se desio Hašimoto kao da mi se srušio svet, nisam znao šta mi je. Sada sam nastavio normalan život jer redovno uzimam terapije. Na tri meseca idem na kontrolu i vadim krv. Mene je bolest promenila iz korena. Ja sam ranije uzimao čašicu rakije ili vina više, a sada to ne mogu zato što moram da čuvam glasne žice. Kada mi to funkcioniše sve je okej.

Da ima Hašimoto, Željko Samardžić je, kako kaže, sasvim slučajno saznao.

- Otkrio sam tu bolest kad sam išao na operaciju nerva simpatikusa da se ne bih znojio, da bi se posle izvesnog vremena ispostavilo da se radi od Hašimotu, smanjenoj funkciji štitne žlezde - otkrio je Željko svojevremeno.

Pevač je dodao da on i njegova suprug žive skromno od penzije.

- Imam svoju penziju, koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohteve. Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželeo. Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, muzičari, ljudi koji se bave rasvetom, kablovima… Velika mi je radost kad im javljam za koncert, verujem da ih ta vest često obraduje više nego mene - objasnio je on za domaće medije.

(Informer)

BONUS VIDEO:

BEZ KONTROLE: Sara Jo ostvarila svoj najveći san

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!