URNEBESAN TVIT FRANCUSKOG POLITIČARA: Zelenski planirao da dođe i popije čaj, ali je Latinska Amerika pokvarila planove „američkog lakeja"

Novosti online

10. 07. 2023. u 11:34

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski neće moći da prisustvuje samitu EU-Latinska Amerika zbog neslaganja šefova zemalja Latinske Amerike oko njegovog učešća, saopštio je lider francuske "Narodnog republikanskog saveza" Fransoa Aselino.

УРНЕБЕСАН ТВИТ ФРАНЦУСКОГ ПОЛИТИЧАРА: Зеленски планирао да дође и попије чај, али је Латинска Америка покварила планове „америчког лакеја

FOTO: AP/Tanjug

"Zelenski je planirao da dođe i popije šampanjac na ovom samitu, ali 33 Latinoamerikanca su odbila da vide američkog lakeja, zbog kojeg pati 90 odsto planete“, napisao je političar na Tviteru.

Kako je objavio ranije EURACTIV, lideri 33 zemlje Latinske Amerike i Kariba primorali su EU da otkaže poziv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na samit EU-Latinska Amerika, koji će biti održan u Briselu od 17. do 18. jula. Oni su takođe izbrisali iz nacrta završne deklaracije samita, koji je pripremila Spoljna služba EU, „sve tačke koje se odnose na podršku Ukrajini“.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)