NACISTI UZIMAJU CIVILE KAO ŽIVI ŠTIT: Skladište municiju, prikrivaju topove i tenkove u blizini stambenih zgrada

P. Z. S. /MO Rusije

26. 07. 2022. u 21:53

MEĐURESORNI koordinacioni štab Ruske Federacije za humanitarno reagovanje, u saradnji sa nadležnim saveznim organima izvršne vlasti, nastavlja sa evidentiranjem činjenica o zločinačkim akcijama kijevskog režima protiv civilnog stanovništva, kao i korišćenja objekata socijalne infrastrukture od strane ukrajinskih oružanih grupa u vojne svrhe.

НАЦИСТИ УЗИМАЈУ ЦИВИЛЕ КАО ЖИВИ ШТИТ:  Складиште муницију, прикривају топове и тенкове у близини стамбених зграда

Foto: Shutterstock/Profimedia/Ilustracija

U DONjECKOJ NARODNOJ REPUBLICI:

u Družkovki, na teritoriji stručnog liceja br. 36 (ulica Sobornaja), raspoređene su jedinice teritorijalne odbrane, raspoređeni su kontrolni punktovi i vatreni punktovi, minirani su prilazi obrazovnoj ustanovi, ali se lokalno stanovništvo namerno ne obaveštava o tome, rekao je general Mihail Mizincev.


*u Zaliznom su ukrajinski neonacisti u Domu kulture (Prospekt Pionerov) opremili uporište, postavili skladišta oružja i municije, dok evakuacija lokalnog stanovništva iz obližnjih stambenih zgrada nije izvršena;

*u Artemivsku, vojna lica Oružanih snaga Ukrajine na donjim i gornjim spratovima višestambenih stambenih zgrada (ulica Roždestvenskaja) opremili su vatrene položaje i skladišta municije, lokalnim stanovnicima je zabranjeno da napuštaju svoje stanove, svi pokušaji građana da se samostalno evakuišu do bezbednih područja su ozbiljno potisnuti.

Pored toga, u Semjonovki su militanti ukrajinskih oružanih formacija u stambenim naseljima opremili vatrene tačke, raspoređeni artiljeriju i MLRS, iz kojih sistematski gađaju položaje Oružanih snaga Rusije i formacija Donjecke Narodne Republike. U isto vreme, stanovnici se drže u svojim domovima, zapravo se kriju iza njih kao „živi štit“. Nacionalisti, osećajući potpunu nekažnjivost, pod pretnjom upotrebe oružja, navodno za potrebe teritorijalne odbrane, oduzimaju ljudima vrednu imovinu i hranu. Građani koji pružaju otpor na bilo koji način optuženi su za proruske stavove i izloženi su fizičkom nasilju.

Ovakvi postupci ukrajinskih vlasti svedoče o njihovom nehumanom odnosu prema sudbini civila i potpunom nepoštovanju svih normi morala i međunarodnog humanitarnog prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna