"ODNOSI SA EU IMAJU TENDENCIJU DALJEG POGORŠANJA" Čižov - "Većina oblasti naše saradnje sa EU je faktički zamrznuta, ali..."

Novosti onlajn

16. 03. 2022. u 13:56

VEĆINA oblasti saradnje Rusije i Evropske unije je zamrznuta, ali nijedna od njih nije zamrznuta zauvek, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

ОДНОСИ СА ЕУ ИМАЈУ ТЕНДЕНЦИЈУ ДАЉЕГ ПОГОРШАЊА Чижов - Већина области наше сарадње са ЕУ је фактички замрзнута, али...

Foto: Printscreen

- Tako je kako je danas. Većina oblasti naše saradnje sa EU je faktički zamrznuta, ali nijedna od njih nije zauvek zamrznuta. Niko nije koristio takvu formulaciju - rekao je Čižov i dodao da su sadašnji odnosi sa EU nenormalni i da, nažalost, imaju tendenciju daljeg pogoršanja, rekao je on.

Prema njegovim rečima, antiruske sankcije neće proći bezazleno za EU jer su Rusija i zemlje Unije čvrsto povezane u oblasti ekonomije. Kako je objasnio, potrošači se suočavaju sa ozbiljnim problemima zbog rasta cena energenata, ali i hrane u zapadnom delu evropskog kontineta.

Komentarišući stav Brisela po pitanju izbeglica, Čižov je ocenio da je Evropska unija postala „supersila dvostrukih standarda“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SNIMAK SA ŽELEZNIČKE STANICE U AMBERGU: Nemački tenkovi idu ka Poljskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)