"GUTEREŠ NE OSUĐUJE NAPAD U DONJECKU" Rusija zabrinuta zbog načina ophođenja UN prema situaciji u Ukrajini

Tanjug

16. 03. 2022. u 07:30

RUSIJA je zabrinuta zbog načina na koji zvaničnici Ujedinjenih nacija, uključujući i generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, komentarišu situaciju u Ukrajini, poručio je stalni ruski predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja.

ГУТЕРЕШ НЕ ОСУЂУЈЕ НАПАД У ДОЊЕЦКУ Русија забринута због начина опхођења УН према ситуацији у Украјини

Foto: Printskrin

- Veoma smo zabrinuti kako zvaničnici UN, uključujući i one najviše, generalnog sekretara i njegovu zamenicu Rozmeri Di Karlo gledaju na situaciju u Ukrajini, optužujući Rusiju za neselektivne napade - rekao je Nebenzja u utorak, prenosi TASS.

Ruski diplomata je još naveo da tokom obraćanja novinarima u ponedeljak Gutereš nije rekao ni reč o smrtonosnom raketnom udaru Ukrajine na Donjeck, i osudio ga je tek nakon što ga je novinar direktno o tome pitao.

- Generalni sekretar je rekao da, iako je taj napad za osudu, najveći deo razaranja dolazi iz ruskih izvora, kao da je upoređivao dva događaja i sugerisao da taj napad ne zaslužuje osudu - dodao je Nebenzja.

Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštile su da su Oružane snage Ukrajine u ponedeljak gađale centar Donjecka iz sistema "Točka".

Raketa je imala kasetno punjenje i oborile su je snage PVO DNR, a u napadu je poginula 21 osoba, dok je 35 ranjeno, navodi TASS.

 

BONUS VIDEO:

RUSKI PADOBRANCI U AKCIJI! Zaplenjeno zapadno oružje nedaleko od Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024