AMERIKA SPREMILA OSVETU RUSIMA: Evo kako će vratiti Moskvi za "Severni tok 2" i Krim

Novosti onlajn

07. 10. 2021. u 09:47

SJEDINjENE Američke Države moraju da pojačaju svoj uticaj u Sredozemnom moru, smatraju politički analitičari portala „Hil“.

АМЕРИКА СПРЕМИЛА ОСВЕТУ РУСИМА: Ево како ће вратити Москви за Северни ток 2 и Крим

Foto: Depositphotos

Kako tvrde, na ovaj način Vašington može da odgovori na političke i ekonomske pobede Moskve.

- Bila bi greška dozvoliti slabljenje američkog uticaja u regionu, s obzirom na to da se Rusija pretvorila u rastuću pretnju - objasnili su eksperti.

Ponovno ujedinjenje sa Krimom vratilo je Kremlju status najstrašnije sile u Crnom moru, navode autori članka.

Oni su, takođe, istakli i značaj gasovoda „Severni tok 2“. Prema američkim ekspertima, zavisnost velikog dela Evrope od ruskog gasa potencijalno slabi Alijansu.

Kako bi se osvetio Moskvi za uspeh na međunarodnoj areni i potvrdio svoj uticaj u regionu, Vašington mora da formira konzistentnu i dugoročnu strategiju, ističu autori teksta. Oni su Americi predložili da poveća finansiranje zapadnog i južnog fronta NATO-a. Moguće je da će vremenom celokupno Sredozemno more biti pod jedinstvenom vojnom komandom.

U članku se navodi da bi najambiciozniji deo plana trebalo da bude dugoročno formiranje saveza „kako bi se postigla politička saglasnost, podstakla trgovina, razmenjivali resursi i podržale vrednosti kojih se Zapad pridržava od Vašingtona do Ankare“.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Bonus video:

 

DRAMA U VAŠINGTONU: Evakuisan Kapitol zbog jezive pretnje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)