"SVE ŠTO VIDIM" STIŽE SA NOVOG ZELANDA: Beogradski glumac Mihailo Lađevac gostuje u Narodnom pozorištu sa trupom "CPG Kolektiv"

V.V.S.

26. 06. 2023. u 16:04

NEKADAŠNjI gumac Narodnog pozorišta Mihailo Lađevac,  sa trupom "CPG Kolektiv"  sa Novog Zelanda, gostuje 29.juna na Sceni "Raša Plaović" nacionalnog teatra,sa predstavom "Sve što vidim".

СВЕ ШТО ВИДИМ СТИЖЕ СА НОВОГ ЗЕЛАНДА: Београдски глумац Михаило Лађевац гостује у Народном позоришту са трупом ЦПГ Колектив

foto:promo

Tekst ovog crnohumornog komada, inspirisanog stvarnim događajem koji se dogodio tokom lokdauna na Novom Zelandu 2020. godine, zajednički su kreirali Lađevac, Sian Parker i Lora Hohi koja potpisuje i režiju.

 Osim beogradskog umetnika, u podeli su i  dvoje mladih Maora, glumica  Sian Parker i  plesač  Edi Eliot. Muziku je komponovao Endi Dagan, dok je za svetlosne efekte bio zadužen Toni Blek.

 Lađevac, koji je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića, bio je član Narodnog pozorište pune dve decenije, od 2001. do 2021. godine. Od tada, zvanično živi na Novom Zelandu gde je uradio i magistarski rad na temu "Profesor Predrag Bajčetić - život i metod" koji je, u međuvremenu, kao naučni rad, štampan u  renomiranom  britanskom pozorišnom časopisu Theatre, Dance and Performance Training.

 Na sceni nekadašnjeg matičnog teatra ostvario je  veoma  značajne uloge u predstavama "Talenti i obožavaoci" (Meluzov), "Pokondirena tikva" (Jovan), "Ženidba" (Potkoljosin), "Nezvani gost" (Artur Kleven), "Galeb" (Trepljev), "Laža i paralaža" (Batić), "Putujuće pozorište Šopalović" (Filip Trnavac) koje su mu donele i nekoliko prestižnih nagrada.Poslednju ulogu (Džim O` Konor) odigrao 20. juna 2019. godine  u "Staklenoj menažeriji" Tenesija Vilijamsa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!