VOZAČ "KVADA" NIJE KRIV! Odbačena krivična prijava protiv Igora Braća (35) za nesreću; veštačenje potvrdilo da nije mogao da izbegne dete

Lj. PRERADOVIĆ

09. 03. 2021. u 21:38

VOZAČ "kvada" Igor Brać (35) iz Radičevića nije kriv za prošlogodišnju saobraćajnu nesreću u tom mestu, u kojoj je poginuo njegov dvogodišnji sugrađanin Filip Vojinović.

ВОЗАЧ КВАДА НИЈЕ КРИВ! Одбачена кривична пријава против Игора Браћа (35) за несрећу; вештачење потврдило да није могао да избегне дете

Put na kojem je nastradao dvogodišnji Filip

Tako je, nakon sprovedene istrage, odlučilo Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju, koje je, kako je potvrđeno "Novostima", odbacilo krivičnu prijavu. Porodica tragično nastradalog dečaka nije uložila prigovor na ovu odluku tužilaštva.

Da Brać nije odgovoran za saobraćajnu nesreću, i da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela, kako saznajemo u bečejskom tužilaštvu, utvrđeno je istragom, tokom koje su urađena i dva saobraćajna veštačenja. Već prvi nalaz stručnjaka saobraćajne struke je pokazao da vozač "kvada" nije imao tehničkih mogućnosti da izbegne dete, koje je iznenada skrenulo u njegovu stranu.

- Vozač se kretao brzinom od 30 kilometara na sat i nije imao mogućnost da reaguje kada je dete prešlo na njegovu stranu - navode u bečejskom tužilaštvu. - To je pokazalo prvo saobraćajno veštačenje, a taj nalaz je potvrdilo i drugo, kontrolno koje su uradili stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta u Novom Sadu.

Nesreća u kojoj je poginuo dvogodišnjak dogodila se 9. juna 2020. godine oko 20 sati u blizini seoske škole, kada se mladi bračni par Vojinović, Saša i Marina, sa svojim sinovima Nikolom (4) i dve godine mlađim Filipom, vraćao kući, posle posete rođacima u susednoj ulici.

Porodica se kretala desnom stranom puta kada je "kvad" pokušao da ih pretekne. Navodno, dvogodišnjak je iznenada triciklom skrenuo ulevo i nije bilo šanse da izbegne smrtonosni susret sa vozilom, kojim je upravljao Brać.

Mladić nije imao dozvolu za "kvad", a inače je invalid od sedme godine. Prema pričama meštana, on je požrtvovan, vredan i omiljen, i isticao se u radu sa decom.

BIO U PRITVORU MESEC DANA

ZBOG tragične saobraćajne nesreće, Brać je mesec dana proveo u pritvoru, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Za to vreme su u tužilaštvu saslušani svi svedoci, čime su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor i određen, odnosno da boraveći na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)