BOĆI 30 DANA PRITVORA: Dalibor Bogdanović (45) posle predaje policiji priveden u Viši sud u Novom Sadu

Lj. P.

10. 03. 2022. u 14:50

DALIBORU Bogdanoviću Boći (45), bivšem policajcu iz Novog Sada za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, danas je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, odredio pritvor do 30 dana.

БОЋИ 30 ДАНА ПРИТВОРА:  Далибор Богдановић (45) после предаје полицији приведен у Виши суд у Новом Саду

Prrivatna arhiva

Ova mera mu je, kako je za „Novosti“ kazala Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, ali i zbog uznemirenja javnosti.

On je u sud doveden iz pritvora na Klisi, gde se nalazi od sinoć, kada se sam predao policiji posle bekstva više od šest meseci.On je u novosadsku npoliciju došao bez advokata.

Bogdanović je zajedno sa Danielom Janjošem (42) osumnjičen za pucnjavu koja se dogodila 2. septembra prošle godine u Novom Sadu, u kojoj je ubijen MMA borac Uroš Stefanović (279, a ranjen Goran Kovačević Goranac (47).

Za obojicom osumnjičenih je 7. septembra 2021. godine bila raspisana poternica, a nepune dve nedelje od nemilog događaja, Janjoš se sam predao novosadskoj policiji, i od tada se nalazi u pritvoru.

Goloruk stao ispred Kovačevića

Stefanović je ubijen kada je bukvalno izleteo i goloruk stao ispred Kovačevića da zaštiti njegov život kada su u njihovom pravcu ispaljeni hici iz, kako se veruje automatskog oružja. On je pao smrtno pogođen, dok je Kovačević bio ranjen u levu podlakticu.

Za oružani napad odabrano je dvorište sa garažom u Cankarevoj ulici u novosadskom naselju Detelinara, koje Goranac koristi za svoja kola, jer se znalo da neće moći da se skloni jer je opasano zidom.

Veruje se da su ubica i njegov saučesnik, koji su bili u automobilu „pežo partner“ (pikap), prethpodno po gradu pratili Stefanovića i Kovačevića, koji su te večeri bili na motorima, i kada su ušli u dvorište, krenuli su za njima i odmah zapucali, posle čega su pobegli. Za volanom je navodno bio Janjoš, a Bogdanović je sedo na zadnjem sedištu.

Automobil oštećen od metaka je nešto kasnije nađen kod kanala DTD kod Rumenke, a u njemu su otkriveni tragovi krvi i drugi biološki tragovi.

POSTUPAK

PROTIV Bogdanovića se u novosadskom Višem sudu trenutno vodi postupak zbog optužbe da je zajedno sa Kovačevićem, Nenadom Stevićem, Božidarrom Bosnićem i Vladicom Rakić učestvovao u pokušaju otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, maja 2017. godine.

Na početku suđenja, petorica optuženih su se izjasnili da sene osećaju krivim, tvrdeći da su Cvijetićevo „građansko hapšenje“ izveli kako bi ga predali policiji. Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i u ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)