ŠOK ZBOG "KAŠIKARE" U NOVOM SADU: Ispovest dečaka koji je pronašao bombu na igralištu

Lj. P.

07. 05. 2021. u 11:25

DAN posle pronalska bombe zakopane u sitnom šljunku na dečjem igralištu omeđenog ulicama Boška Buhe i Blagoja Parovića u naselju Liman 2 u Novom Sadu, niko od mališana nije se usuđivao da zakorači u svoje omiljeno mesto za igru.

ШОК ЗБОГ КАШИКАРЕ У НОВОМ САДУ: Исповест дечака који је пронашао бомбу на игралишту

Foto N. Karlić

Dok stariji ne kriju da su u šoku zbog eksplozivne naprave, koju je pronašao devetogodišnjak, dečaci i devojčice juče su izbegavali da uđu u ograđeni prostor i tu se igraju.

Niko zasada ne zna ko je i kada doneo ručnu bombu stavljenu u teglu i tu je zakopao, a pojedini stanari, ali i istražitelji, pretpostavljaju da je "sveža" i da je tu bila dan-dva pre nego što su je deca, koja su tu svakodnevno - pronašla.

- Često se tu igram - ispričao nam je devetogodišnjak koji je u sredu oko 17 časova pronašao eksplozivnu napravu, dodajući da prethodnih dana sigurno nije bila tu.

- Kopao sam i naišao na teglu, koja nije bila duboko zakopana. Nisam znao šta se nalazi unutra. Video sam da je unutra ubrus roze boje, a onda da je ispod zelena bomba. Preko nje je bila zalepljena neka bela traka.

VELIKA UBITAČNA MOĆ

STRUČNjAK za eksplozivna sredstva sa kojim smo razgovarali, kaže da pronađena ručna bomba ima veliku ubitačnu moć, i da može da usmrti ljude u prečniku od 40 metara, a na 200 metara da nanese povrede.

- Jedino dobro u celoj toj situaciji je to što je bomba bila oblepljena izolir trakom, tako da se nije mogla aktivirati dok se ona ne skine - kaže naš sagovornik.

Mališan je najpre drugarima koji su se tu s njim igrali, pokazao šta je iskopao, a onda su obavestili starije, a oni su alarmirali policiju, koja je bezbedno uklonila ručnu bombu.

Foto Arhiva

 

Ogorčeni stanari, i razumljivo, uplašeni pre svega za bezbednost dece, ne mogu da se pomire sa činjenicom da je neko mogao baš na tom mestu da ostavi eksplozivnu napravu.

- Verujem da se nije nalazila dugo na tom mestu, jer da jeste, već ranije bi je deca, koja se tu igraju stalno, pronašla - kaže nam jedan od stanara.

- Možda je neko pronašao u stanu i nije znao kako da je se reši, pa je ne želeći da ode u policiju i da bi izbegao pitanja odakle mu, odlučio je da je zakopa na dečjem igralištu.

Mnogo toga je doneto sa ratišta i plašim se da se nešto slično ne ponovi. Ko god da je to uradio, ugrozio je bezbednost naše dece. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo i, srećom, niko nije povređen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere