DDOR na Zlatiboru predstavlja inovacije osiguranja u poljoprivredi: Digitalizacija kao preduslov za održivi razvoj poljoprivrede

Promo

30. 01. 2023. u 18:52

DDOR osiguranje nastavlja da opravdava poziciju ključne institucije pružanja podrške u obezbeđivanju poljoprivredne proizvodnje, kao i svih činilaca kompletnog agro lanca proizvodnje, prerade, skladištenja i distribucije poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda tako da će i ove godine predstaviti ponudu osiguranja na tradicionalnom 57. Savetovanju agronoma i poljoprivrednika Srbije na Zlatiboru u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

ДДОР на Златибору представља иновације осигурања у пољопривреди: Дигитализација као предуслов за одрживи развој пољопривреде

Foto: Promo

Uz ovaj događaj, kompanija će učestvovati i na 49. Simpozijumu poljoprivredna tehnika u organizaciji dugogodišnjeg partnera – Zadružnog saveza Vojvodine. Svi učesnici oba događaja imaće priliku da dobiju sve informacije o mogućnostima osiguranja kako useva i plodova, tako i životinja i poljoprivredne mehanizacije kao i da se upoznaju sa novim mogućnostima digitalne platforme DDOR TERRA namenjene bržoj i efikasnijoj prijavi, proceni i likvidaciji šteta na usevima i plodovima. 

Da podsetimo, od kako je 2021. godine puštena u rad platforma DDOR TERRA, razvijena u saradnji sa Institutom BioSens iz Novog Sada, proces prijave štetnih događaja omogućen je svim osiguranicima DDOR-a sa njihove njive ili iz voćnjaka. Istovremeno, upotrebom najsavremenijih satelitskih snimaka obradivih površina moguće je sa većom preciznošću uraditi procenu nastalih oštećenja u slučaju nevremena, grada ili oluje. Detalji ovih procesa biće predstavljeni učesnicima Savetovanja agronoma i poljoprivrednika na posebnoj prezentaciji 1. februara u 12.30 časova.

Aplikacija DDOR TERRA je besplatna za sve osiguranike DDOR-a sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna za preuzimanje na Google Play prodavinici. Ova inicijativa potvrđuje društvenu odgovornost DDOR-a kao lidera u osiguranju svih članova agro-lanca uz činjenicu da je u poslednjih 5 godina ovo društvo isplatilo štete u ukupnom iznosu od više od 3,9 milijarde dinara.

Kompanija DDOR osiguranje osnivač je i član AgTech SuperKlastera nastalog na inicijativu Privredne komore Srbije u okviru programa Srbija Inovira. Deo je ove inicijative prepoznajući značaj digitalizacije u agrobiznisu i kako bi prenelo decenijama sticano iskustvo u osiguranju kao i najbolju praksu matične kompanije Unipol grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni