ŠTA AKO NE BUDEM KOD KUĆE KADA DOĐE POPISIVAČ? Od jeseni kreće popis stanovništva - kazne mogu biti i do 50 hiljada dinara

Novosti Onlajn

20. 09. 2022. u 14:05

POPIS stanovništva u Republici Srbiji najavljen je za ovu jesen, a Republički zavod za statistiku oformio je internet sajt na kojem se mogu pronaći odgovori na pitanja koja zanimaju gro građana.

ШТА АКО НЕ БУДЕМ КОД КУЋЕ КАДА ДОЂЕ ПОПИСИВАЧ? Од јесени креће попис становништва - казне могу бити и до 50 хиљада динара

Foto Arhiva

Od osnovnih informacija o popisu do specifičnih pitanja, Zavod je odgovorio i na najčešće situacije u kojima bi se mogli naći naši građani koji će učestvovati u popisu.

Jedno od njih jeste i sledeće, pošto je kazna vrlo visoka - 50.000 dinara.

Međutim, građani se interesuju i za druge situacije, posebno one kad svi članovi domaćinstva nisu prisutni iz opravdanih razloga poput studenata, onih koji rade ili se školuju u inostranstvu - šta onda?

FOTO: Republički zavod za statistiku/printskrin

Kad je reč o utvrđivanju identiteta članova domaćinstva, to će biti rađeno ovako:

FOTO: Republički zavod za statistiku/printskrin

ŠTA AKO NIKO NIJE KOD KUĆE KAD POPISIVAČ DOĐE? 

Ukoliko popisivač nikoga ne zatekne kod kuće, doći će ponovo u nekom drugom terminu, a ako i tada kod kuće nema nikoga, ostaviće pisano obaveštenje o svom dolasku i informaciju da građani pozivom na besplatan broj info-centara mogu uz pomoć operatera da stupe u kontakt sa popisivačem i dogovore termin popisivanja.

(Kurir)

BONUS VIDEO: Stotine hiljada ljudi u Hajd parku u Londonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

MOJE TELO POŠALJITE U ČAČAK, SRCE OSTAVITE U LJUBLJANI: Bora emotivan pred koncert u rodnom gradu