DA LI SE STVARNO MOŽE ZARADITI OD STANA NA ZLATIBORU?

Promo

20. 09. 2022. u 10:00

Zlatibor pripada najposećenijim planinskim područijima u Srbiji sa učešćem od skoro 20% ukupnog broja noćenja.

ДА ЛИ СЕ СТВАРНО МОЖЕ ЗАРАДИТИ ОД СТАНА НА ЗЛАТИБОРУ?

Foto: Promo

Raspolaže smeštajnom ponudom koja obuhvata preko 25.000 ležajeva. Turistički promet, izražen ukupnim brojem dolazaka turista na Zlatibor, porastao je za 35% u odnosu na isti period 2021. godine. Broj dolazaka domaćih turista bio je u porastu za 30%, dok je broj dolazaka stranih turista bio u porastu za 82,3%. Veliki broj gostiju potiče iz Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske. Brojni su i gosti iz Rusije, Austrije, Nemačke, Velike Britanije, Ujedinjenih arapskih emirata i drugih zemalja. Razlog njihove posete je najčešće poslovne prirode. Određeni broj stranih gostiju čine i sportisti koji dolaze na kondicione pripreme.

Foto: Promo

Najčešću posećenost ova planina beleži za vreme trajanja zimske sezone, kao i za vreme letnjih godišnjih odmora. Turističku tražnju čine kako domaći gosti, tako i strani gosti. Popunjenost smeštajnih kapaciteta izražena je i u periodima održavanja kongresa, konferencijskih skupova, simpozijuma i seminara. Dostiže popunjenost 80-90% na celoj planini. Kongresni turizam učinio je da Zlatibor postane jedan od vodećih kongresnih centara Srbije. Ponuda konferencijskih sala je veoma bogata, a kao deo toga su i konferencijske sale objekata koji su na osnovu dosadašnjeg iskustva u ugostiteljstvu i turizmu napravili istraživanje popunjenosti smeštajnih kapaciteta na godišnjem nivou. Radi se o najpoznatijim projektima na Zlatiboru - apartmanski kompleks TITOVA VILA i objekat ROYAL GARDENS koji je trenutno u fazi izgradnje. U periodu van sezone koja na Zlatiboru traje čak 5 meseci kongresne manifestacije su značajan i SIGURAN finansijski prihod svakog objekta.

Naravno, veliki značaj pripada i interesovanjima turista za wellness centre prilikom odabira objekta za smeštaj. Turisti koji praktikuju kao primarnu svrhu wellness turizam troše i do 130% više od prosečnog turiste. Značajno je i interesovanje za Spa&Wellness centar Jadran koji se nalazi u okviru kompleksa Titova Vila i otvoren je za sve goste početkom 2022. godine.

Foto: Promo

Shodno istraživanju koje je obavio Rental Management NAJVEĆEG INVESTITORA na Zlatiboru, firme Stan projekt, kao i posećenosti turista na Zlatiboru u 2021. godini od 60% u odnosu na period pandemije korona virusa, do kraja 2022. godine očekuje se da taj porast bude ostvaren za 20-25% zbog brojnih prednosti i dodatnih sadržaja koje ova planina ima, a i zbog onih planiranih, koje će uskoro biti završene.

Pored ovih informacija koje smo dobili o pametnom investiranju u Zlatibor, postavili smo pitanje i kako su ovi objekti rešili pitanje deficita parking mesta koje je na ovoj planini evidentno. Objekti Titova Vila i Royal Gardens imaju slobodna parking mesta koja su dostupna svakom vlasniku stana. Naravno prateći savremene trendove, zahteve i potrebe korisnika, investitor Stan projekt svakom kupcu nudi mogućnost kupovine garažnog mesta sa ostavom ili punjačem za električna vozila u svim svojim objektima. Neprocenjiva vrednost garaže je u tome što vlasnika stana uvek čeka slobodno mesto za vozilo bez trošenja dragocenog vremena na traganje za parkingom. Osim toga, s obzirom na to da je reč o planini, zaštićenost od spoljašnjih uticaja i vremenskih nepogoda je nešto najbolje što može da se uradi za automobil.

Sačuvali smo za Vas i informaciju koja može biti veoma značajna. Pripremljene su posebne pogodnosti prilikom kupovine stanova i važe do kraja septembra. Upoznajte najnovije projekte NAJVEĆEG INVESTITORA NA ZLATIBORU i pronađite dom po svojoj meri. Istražite dostupne kvadrature i rasporede stanova bilo da se radi o Vašem novom domu ili pametnoj investiciji na sajtovima www.titovavilazlatibor.rs ili www.royalgardenszlatibor.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas