TRANSPORTERI STIŽU KRAJEM 2023: Kompanija "Erbas" o isporuci aviona Vojsci Srbije

V. N.

24. 02. 2022. u 22:11 >> 22:50

ISPORUKA vojnih transportnih aviona Vojsci Srbije počeće krajem 2023. godine, saopštila je u četvrtak Kompanija "Erbas". Ugovor o kupovini potpisan je u sredu u Madridu tokom zvanične posete predsednika Aleksandra Vučića Španiji.

ТРАНСПОРТЕРИ СТИЖУ КРАЈЕМ 2023: Компанија Ербас о испоруци авиона Војсци Србије

Foto "Vikipedija"

- Srpsko Ministarstvo odbrane naručilo je dva vojna srednja taktička transportera "erbas C295", čime je srpsko RV i PVO postali 36. globalni korisnik ovog aviona. Dve letelice, koje će biti isporučene u transportnoj konfiguraciji, biće opremljene modernim paketom avionike "Kolins erospejs pro lajn fjužn" i doprineće povećanju sposobnosti Srbije u oblasti vazdušnog transporta - navodi se u saopštenju "Erbasa" i dodaje da će ugovor pratiti i nadzorni ugovor između Ministarstva odbrane Španije i Srbije, s ciljem da se analizira razvoj buduće saradnje u oblasti odbrambene industrije.

- Posvećeni smo nastavku i negovanju bliske saradnje sa Srbijom, koja već koristi vojna rešenja naše kompanije - saopštio je "Erbas".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)