Ekipa Novosti na putu ka Grčkoj: Srbi PROLAZE na graničnom prelazu Kulata, a neki se i VRAĆAJU (FOTO/VIDEO)

NovostiOnline

16. 06. 2020. u 11:54

Екипа Новости на путу ка Грчкој: Срби ПРОЛАЗЕ на граничном прелазу Кулата, а неки се и ВРАЋАЈУ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N.Minov

Kako nezvanično saznaje naš reporter, Srbi prolaze, međutim neke i vraćaju nazad sa granice
GRČKA  je otvorila granice za srpske turiste u ponedeljak u 23 sata. Ekipa "Novosti" danas se uputila u  patrolu do mora, preko graničnog prelaza Kulata-Promahonas.

Prema našimsaznanjima od bugarske policaje, sve srpsketuriste testiraju na Covid19, a posle merenja temperature imaju pravo da ih vrate nazad.

Od jutros u Grčku nisu puštena četiri automobila srpskih registracija.  A kako izgleda testiranje na granici možete pogledati KLIKOM OVDE.

Bugarski deo reporteri "Novosti" prošli su bez pasoške kontrole.

Međutim, kilometarska kolona stvorila se na prostoru ka grčkom delu granice, jer policija radi ozbiljnije kontrole na ulazu u državu.

U vozilima koja su čekala da pređu granicu su većinom bili Grci, ima i Bugara, a najmanji procenat je srpskih turista.

Opšti utisak našeg reportera je da nema higijenskih uslova, niti ima preporučene distance od - metar, svi stoje jedan do drugog u redu za pasoš, pa isto tako gužva u redu za testiranje na Covid 19. Svi turisti su nestrpljivi da stignu na more, i malo se vodi računa o preporukama Svetske zdravstvene organizacije.
Uskoro nove informacije....

Kolona kamiona dugačka je oko 10 kilometara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Goran

16.06.2020. 12:17

Znači ako nemaš klimu u autu ne polazi uopšte jer telesna temperatura u autu bez klime je taman njihova sumnja na koronu...

Sky

16.06.2020. 13:31

Ne razumem ove sto su prvi potrcali, dta dokazuju??? Uveo bi ja lecenje od Covida o svom trosku pa bi svi bili obazriviji

Masha

16.06.2020. 23:05

Ovo su sve dobre vesti, ok je da testiraju i da za to ne traze novac (ranije se pricalo da ce da kosta). Ili nisam dobro razumela? Ukoliko se nista ne placa za testove, i ukoliko smo dobili pismenu potvrdu za turiste, ne moze biti bolje!