NE stišavaju se kritike povodom teatralnog nastupa pop kraljice Madone u subotnjem finalu "Evrosonga" u Tel Avivu. Mnogi gledaoci su primetili da je falširala i da joj je glas drhtao u obe pesme koje je otpevala ("Like a prayer" i "Future"). Frontmen grupe "Prajmal skrim" Bobi Gilespi nazvao ju je "običnom prostitutkom" kojoj "očajnički treba publicitet":

- Madona bi učinila sve za novac, znaš, ona je obična prostitutka. A oni vrlo dobro plaćaju. Nemam ništa protiv prostitutki. Cela stvar je urađena kako bi se normalizovala država Izrael i njen sramotan odnos prema palestinskom narodu.


PROČITAJTE JOŠ - MADONIN NASTUP NA EVROSONGU RAZOČARAO MILIONE: Vreme joj je za penziju. Nikad gore nije zvučala. Ovo je kraj


Ipak, u svom kontroverznom nastupu, Madona je pozvala na mir između Izraela i Palestinaca, kada su se njeni plesači (on sa izraelskom zastavom na leđima, a ona sa palestinskom), popeli uz stepenice na pozornici, nakratko se zagrlivši. Madona je šapnula reči "probudite se", koje su se pojavile na ekranu iza nje.

- Madam Iks je borac za slobodu - tvitovala je Madona. - Zahvalna sam zbog prilike da pošaljem poruku mira i jedinstva svetu.

Ikona pop muzike je podelila svoj evrovizijski nastup na "Jutjubu", ali "ispeglan" uz pomoć softvera, gde njen glas zvuči primetno drugačije nego u subotu, odnosno bez falširanja.