KONVENCIJE SOCIJALISTA U KLADOVU I NEGOTINU: Ivica Dačić potpisao peticiju o vraćanju Fonda rente

S. M. J.

27. 03. 2022. u 22:06

LIDER socijalista Ivica Dačić, nosilac liste “Ivica Dačić – premijer Srbije” koju čine Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije prisustvovao je danas konvencijama u Negotinu i Kladovu.

KОНВЕНЦИЈЕ СОЦИЈАЛИСТА У KЛАДОВУ И НЕГОТИНУ: Ивица Дачић потписао петицију о враћању Фонда ренте

Foto: S.M.Jovanović

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije ponovio je danas u Negotinu i Kladovu da bi za Srbiju i njenu političku stabilnost, za očuvanje mira, razvoja i zaštite državnih i nacionalnih interesa u narednom periodu bilo najbolje da nakon izbora on bude premijer, a Aleksandar Vučić predsednik.

-Politika socijalista se temelji na dva jaka stuba. Jedan je taj patriotski, za zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa. Mi nikad nećemo priznati nezavisnost Kosova. Mi nećemo u NATO. Smatramo da su oni koji su bombardovali Srbiju ratni zločinci. Podržavamo princip teritorijalnog integriteta,  i smatram da je loše što Ukrajina i Rusija ratuju, ali očigledno je da postoji politika dvostrukih standarda. Zapadne zemlje koje su nama narušile teritorijalni integritet, sada vrše pritisak da mi uvedemo sankcije Rusiji, a pritom ostaju pri nezavisnosti Kosova i guraju ih u međunarodne organizacije gde je Rusija glavna brana da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije. To je protiv naših nacionalnih interesa - naglasio je Dačić.

Foto: D. Popović

Dačić potpisuje peticiju o vraćanju Fonda rente

On je danas u Kladovu, u kojem se 3. aprila pored predsedničkih i parlamentarnih održavaju i lokalni izbori potpisao Peticiju za vraćanje Fonda rente i za bolji status “Đerdap usluga” u okviru Elektroprivrede Srbije koju je pokrenuo Radovan Arežina, predsednik kladovskih socijalista i kandidat za narodnog poslanika.

Fond rente, odnosno posebna naknada za korišćenje dobara od posebnog interesa, koja je pripadala opštinama u Kladovu i Negotinu, a koja se izdvajala iz cene proizvedenih kilovat sati na generatoru u svim hidroelektranama, ukinut je 2006. 

- Iz ovih sredstava su opštine na plavnom području rešavale probleme nastale plavljenjem, odnošenje zemljišta, obrušavanjem, propadanjem puteva, potapanje i druge komunalne probleme.  Zbog čestih promena nivoa voda u akumulaciji izazvanih režimom eksploatacije vodenih potencijala za proizvodnju hidroelektrične energije u elektranama štete su svake godine sve veće. Kako je novac iz ovog fonda korišćen za značajne infrastrukturne projekte, zalažemo se za vraćanje Fonda, ali se zalažemo i da se reguliše status “Đerdap usluge” AD Kladovo u okviru EPS-a po zakonskim regulativana Republike Srbije – rekao je Radovan Arežina, kandidat socijalista za predsednika opštine Kladovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)