Ostali bez novca, telefona, tope sneg da bi pili vode, počeli i napadi na policiju: U kampu Vučjak humanitarna kriza, moguće katastrofalne posledice! (FOTO / VIDEO)

Novosti Online

06. 12. 2019. u 08:55

Остали без новца, телефона, топе снег да би пили воде, почели и напади на полицију: У кампу Вучјак хуманитарна криза, могуће катастрофалне последице! (ФОТО / ВИДЕО)

Foto: DarkoBandic-AP

Migranti su od utorka odlučili da bojkotuju hranu i ogrev
BIHAĆ - Migranti u kampu Vučjak kod Bihaća i juče su odbili hranu i ogrev, a bilo je i napada na policiju, pri čemu se nadaju da će bojkot doneti rešenje, prenosi Avaz.ba, dodajući da je situacija u kampu napeta i nikad gora.

Dogodilo se ono čega su se svi pribojavali, upozoravali, alarmirali, a to je humanitarna kriza s katastrofalnim posledicama.


PROČITAJTE JOŠ - Migranti tope sneg da bi pili vodu: Kampu Vučjak preti humanitarna katastrofa (VIDEO)


Temperatura je sve niža, tenzije sve više. Činjenica je da su u kampu ostali oni koji su primorani, koji su od silnih pokušaja prelaska u Hrvatsku ostali bez novca, telefona.


U kampu ponovo nije bilo pitke vode, pa su se migranti s kanisterima u rukama uputili u obližnje Zavalje, ali komšije su zavrnule ventile da se cevi ne bi zaledile i popucale tako da su migranti topili sneg i pili.

Foto: DarkoBandic-AP

Migranti su od utorka odlučili da bojkotuju hranu i ogrev, a sve u nadi da će neko shvatiti da je vreme da se ovaj kamp raspusti. Temperatura na Vučjaku je već više dana ispod nule.

Foto: DarkoBandic-AP

Foto: DarkoBandic-AP


Foto: DarkoBandic-AP


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije