Migranti tope sneg da bi pili vodu: Kampu Vučjak preti humanitarna katastrofa (VIDEO)

Tanjug

05. 12. 2019. u 22:47

Мигранти топе снег да би пили воду: Кампу Вучјак прети хуманитарна катастрофа (ВИДЕО)

Foto: Twitter

Migranti su od utorka odlučili da bojkotuju hranu i ogrev, a sve u nadi da će neko shvatiti da je vreme da se ovaj kamp raspusti
Migranti u kampu Vučjak kod Bihaća i danas su odbili hranu i ogrev, a bilo je i napada na policiju, pri čemu se nadaju da će bojkot doneti rešenje, prenosi Avaz.ba, dodajući da je situacija u kampu napeta i nikad gora.

Dogodilo se ono čega su se svi pribojavali, upozoravali, alarmirali, a to je humanitarna kriza s katastrofalnim posledicama.

Pročitajte još: Migranti zaklali lane u šumi, snimak objavili na društvenim mrežama (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Temperatura je sve niža, tenzije sve više. Činjenica je da su u kampu ostali oni koji su primorani, koji su od silnih pokušaja prelaska u Hrvatsku ostali bez novca, telefona.

U kampu ponovo nije bilo pitke vode pa su se migranti s kanisterima u rukama uputili u obližnje Zavalje, ali komšije su zavrnule ventile da se cevi ne bi zaledile i popucale tako da su migranti topili sneg i pili.

Migranti su od utorka odlučili da bojkotuju hranu i ogrev, a sve u nadi da će neko shvatiti da je vreme da se ovaj kamp raspusti. Temperatura na Vučjaku je već više dana ispod nule.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nemanja

05.12.2019. 23:25

Sve to vratiti odakle su dosli.Sta ce u Evropi kada ne postuju njene tekovine.Sto se ne sele u Arabiju i Emirate?!

Saša

06.12.2019. 07:50

Ljudi krznu, dajte braćo da prikupimo koju paru. Valjda skupimo za par gumenih čamaca pa da ih pošaljemo na zimovanje u tople krajeve. Otkud su došli.