Pupovac: SDSS za jednake Srbe u Hrvatsku i jednaku Hrvatsku u Evropi

Tanjug

19. 05. 2019. u 22:48

Пуповац: СДСС за једнаке Србе у Хрватску и једнаку Хрватску у Европи

Milorad Pupovac
Foto: Tanjug

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nosilac stranačke liste na izborima za Evropski parlament, Milorad Pupovac, poručio je večeras da se ta stranka zalaže za "jednake Srbe u Hrvatskoj i jednaku Hrvatsku u Evropi"
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nosilac stranačke liste na izborima za Evropski parlament, Milorad Pupovac, poručio je večeras da se ta stranka zalaže za "jednake Srbe u Hrvatskoj i jednaku Hrvatsku u Evropi".

Pupovac je na predizbornom skupu SDSS-a u Zagrebu rekao da veruje da će ovim izborima napraviti korak više da bi se došlo do onoga što smatraju idealnim - jednakim Srbima u Hrvatskoj, prenosi "Indeks".

Prema njegovim rečima, treba da bude prekinuto 30 godina nesporazuma u odnosima Evrope i Srba, ističući da to vreme "ni Evropi ni Srbima nije donelo ništa dobro".

"Evropa je neretko grešila prema Srbima, a Srbi su često grešili prema drugima i prema sebi", rekao je Pupovac i dodao da predstavljaju "mali deo srpskog naroda koji je ostao da živi u Hrvatskoj".

Pročitajte još - Pupovac: Mržnjom nas neće oterati


"Imate jedinstvenu priliku da budete prvi deo srpskog naroda koji će prekinuti taj nesporazum između njega (srpskog naroda) i Evrope. Ovoj zemlji su potrebne promene", rekao je Pupovac.

Pupovac je rekao i da je "jugoslovenski antifašizam" bio "istinska revolucija otpora prema tadašnjem snažnom evropskom fašizmu koji i danas preti Evropi i malim narodima".

Govoreći o uništavanju plakata SDSS-a i govore mržnje na njima, rekao je da su izašli na ove izbore nasuprot onima koji im danas šalju takve poruke, misleći da će se uplašiti i sakriti u "mišju rupu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije