UŽAS U CIRKUSU: Tigrovi ubili trenera, pola sata se igrali njegovim telom, dok su radnici mogli samo da gledaju

Tanjug

06. 07. 2019. u 10:06

УЖАС У ЦИРКУСУ: Тигрови убили тренера, пола сата се играли његовим телом, док су радници могли само да гледају

foto printskrin

Četiri tigra u cirkusu Orfej teško su povredili svog trenera tokom probe za predstavu u južnoj Italiji, a koji je kasnije podlegao povredama
Četiri tigra u cirkusu Orfej teško su povredili svog trenera tokom probe za predstavu u južnoj Italiji, a koji je kasnije podlegao povredama.

Incident se dogodio u Triđijaniju, kod Barija, u četvrtak, kada je najpre jedan tigar napao trenera Etorea Vebera (61), a zatim su mu se pridružila tri preostala tigra, prenosi BBC.

Nakon što su mu naneli teške telesne povrede, tigrovi su nastavili da se igraju s njegovim telom u kavezu gde su se održavale probe, dok nije intervenisalo osoblje cirkusa i medicinski radnici.

Ipak, on je kasnije podlegao povredama.

Kako se navodi, Veber je važio za jednog od najboljih trenera životinja.


On je stradao dok je trenirao tigrove za predstavu "Životinsji park" koja se bavila prikazivanjem životinja širom sveta.

Osim tigrova, on je za tu predstavu trenirao kamile, zebre i bizona.

Lokalni mediji preneli su da su tigrovi nakon incidenta prebačeni u safari park.

Policija je pokrenula istragu o incidentu.

Cirkus Orfej stigao je u Triđijano 15. juna i trebalo je da ostane do 14. jula, međutim, sada je nejasno da li će predstave biti otkazane.

Etore Veber


U 40 zemalja delimično je ili u potpunosti zabranjeno korišćenje divljih životinja u cirkusima, a među njima je 20 evropskih zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Traper

06.07.2019. 10:12

Ne bi ga ja trenirao ni brnjicu da ima na usta kako imati poverenje u najveceg ubicu u zivotinjskom carstvu to je ludost

Aleksandar

06.07.2019. 10:23

Ko je gledao neki šou sa divljim životinjama zna da trener koristi bičeve i koplja sa oštrim završetcima kojima konstantno povređuje životinje. Mene ovaj slučaj ni malo ne čudi.

Ljiljana

06.07.2019. 21:59

@Aleksandar - Ne znam ko moze da ocekuje da ce zivotinje, koje neko sistematski maltretira, da neograniceno trpe to mucenje.