ZAGREB - Jugobanka u stečaju iz Beograda traži sudskim putem od Zagrebačke banke da joj vrati u vlasništvo više nekretnina u Hrvatskoj ili da ih novčano nadoknadi.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Jugobanka, traži da joj Zagrebačka banka vrati u vlasništvo 4.581 kvadrat poslovnog prostora u Robnoj kući "Dobri" u Gundulićevoj ulici, zatim nekadašnju poslovnicu na Poljičkoj cesti 14, površine 125 metara kvadratnih, kao i lokal od 253 kvadrata u Papandopulovoj ulici na Trsteniku.

Prema pisanju lista, tu nije kraj potraživanjima posrnule beogradske finansijske ustanove, jer od Zagrebačke banke traži poslovnicu na Rivi i nekretninu na Putu Supavla 1 (nekadašnjem Putu udarnika 19), ali i prostore širom Dalmacije, konkretno u Trogiru, Imotskom, Zadru, Šibeniku, Kninu i Benkovcu.

Ako ne bude moguć zahtev za vraćanjem imovine koju smatraju oduzetom, stečajna uprava Jugobanke traži da joj Zagrebačka banka isplati odštetu od gotovo 86 miliona kuna (11,3 miliona evra), koliko iznosi tržišna vrednost spomenutih nekretnina, jer ih je, kako se navodi u tužbi, hrvatska banka neovlašteno stekla, prenosi portal Poslovni.