SAZNANJA IZ ISTRAGE: Devojčice u Novom Sadu se tukle zbog para - SEVALI NOŽEVI

Z. GRUMIĆ

07. 08. 2020. u 22:25

SUKOB grupe devojčica u Novom Sadu umalo se nije tragično završio na raskrsnici Kisačke, Jovana Subotića i Ulice Vuka Karadžića, a posle obračuna uhapšena je N. V. (17).

САЗНАЊА ИЗ ИСТРАГЕ: Девојчице у Новом Саду се тукле због пара - СЕВАЛИ НОЖЕВИ

Foto Ilustracija Printscreen

Njoj se na teret stavlja pokušaj ubistva i određen joj je pritvor.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, svađa i fizički sukob izbili su između pet ili šest maloletnica, uzrasta između 15 i 17 godina, zbog navodnog duga. Mediji su preneli da je N. V. navodno iz kuće u Bukovcu, gde živi jedna od kasnije napadnutih devojaka, ukrala 10.000 dinara, koja je sa drugaricama došla da uzme svoj novac. Obračun, koji je najverovatnije započeo u kući osumnjičene N. V., u Ulici Vuka Karadžića, preneo se oko 20 sati na novosadske ulice. Intervenisala je i policija i uhapsila sedamnaestogodišnjakinju.

- Sumnja se da je posle svađe, u svom stanu čekićem udarila dve maloletnice, a zatim, kada su pokušale da pobegnu, na ulici jednu od njih kuhinjskim nožem ubola u gornji deo leđa, dok je drugu rasekla po ramenu - navedeno je u saopštenju iz Policijske uprave Novi Sad.

PRIJAVA

MALOLETNA N. V., kako se nezvanično saznaje, imala je ranije prijavu za nasilje u porodici, dok je njena vršnjakinja kojoj je ukazana pomoć posle incidenta, takođe poznata policiji. I uhapšena, navodno, ima hematom na glavi.

Obe povređene maloletnice su vozilom Hitne pomoći prevezene i medicinski zbrinute u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Kako je, za "Novosti", potvrdila doc. dr Jelena Antić, v. d. direktora te zdravstvene ustanove, zbog lakših povreda jedna od njih je zadržana u bolnici, dok je druga puštena na kućno lečenje.

OBRAČUN Mesto sukoba u širem centru Novog Sada, Foto Z. Grumić

- Devojčica rođena 2002. godine hospitalizovana je na odeljenju i dobrog je opšteg stanja. Ona ima lake telesne povrede i pratimo njeno zdravstveno stanje. Drugoj je ukazana pomoć i puštena je na kućno lečenje - navela je dr Antić.

Prema tvrdnjama očevidaca, jedan mladić je oko 20 časova ušao u prodavnicu i zamolio da neko od prisutnih pozove policiju jer je, kako je tvrdio, grupa devojaka napala njegovu devojku.

O događaju je obavešten  Centar za socijalni rad u Novom Sadu, pošto je reč o maloletnim osobama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna