Ko je podizao penziju, zašto se nije osećao smrad iz stana i kako to da nisu dolazili izvršitelji zbog neplaćenih računa? Smrt starca koji je pet godina ležao mrtav sve misterioznija

Novosti online

12. 12. 2019. u 21:51

Ко је подизао пензију, зашто се није осећао смрад из стана и како то да нису долазили извршитељи због неплаћених рачуна? Смрт старца који је пет година лежао мртав све мистериознија

Foto:Z.Jovanović

Komšije kažu i da je čovek nakon što su ga poslednji put videli, radio na pijaci, nakon smrti supruge, ali da mu to nije bilo primarno zanimanje
Priča o beživotnom telu muškarca J.B. (90), koje je pronađeno pre dva dana u stanu u centru Beograda, postaje sve misterioznija.

Prema prvim informacijama, telo se u stanu nalazilo najmanje dve, a možda čak i punih pet godina. I za to vreme stanarima nije bilo neobično što ne viđaju komšiju, niko od rodbine ga nije zvao, a kamoli dolazio da ga poseti u zgradu u Visokog Stevana 4.

Nepoznato je da li je neko sve te godine podizao penziju J. B, ali i kako se na vratima posle silnih neplaćenih računa nisu pojavili prinudni izvršitelji! Već na ulazu, na mestu gde se nalaze poštanski sandučići, vidljivo je jedno koje potpuno odudara od ostalih, pošto su u njemu na sve strane virili neplaćeni računi, reklame, obaveštenja...

- Sigurno ga nisam video barem dve godine, a možda i duže - rekao je jedan od najbližih komšija preminulog J. B.

Drugi susedi tvrde da je možda prošlo i svih pet godina otkako su ga poslednji put sreli u zgradi.

- Koliko znamo poslednjih godina živeo je sam, nije imao dece, postao je usamljen i samotnjak nakon smrti svoje supruge. Imao je neku dalju rodbinu, sa kojom nije bio u posebno dobrim odnosima, retko su se čuli - dodao je drugi komšija.

Stan u kojem je preminuli starac živeo zapečaćen je od strane policije, koja je potvrdila informaciju da je u njemu pronađeno beživotno telo starijeg muškarca, ali ništa više od toga. Komšije kažu i da je čovek nakon što su ga poslednji put videli, radio na pijaci, nakon smrti supruge, ali da mu to nije bilo primarno zanimanje.

Najmisterioznije u celoj priči, s obzirom na to da niko nema dilemu da se radi o prirodnoj smrti, svakako je činjenica da se, iako je čovek bio godinama mrtav, iz stana nije osećao nikakav neprijatan miris, što je redovna pojava u sličnim slučajevima.

- Nije bilo smrada, ni neprijatnih mirisa, nije bilo ni onih običnih problema, curenja vode iz stana. Sve je delovalo normalno - rekao je jedan od stanara koji je pozvao policiju kako bi im asistirali prilikom provere instalacija.

Sasvim je moguće da nije bilo smrada od tela koje se nalazilo u fazi raspada.

- Najverovatnije je telo bilo u fazi mumifikacije. Takva promena nastaje kod leševa koji su izloženi strujanju toplog vazduha što dovodi do sušenja kože i onemogućava razvoj truležnih promena - kaže specijalista sudske medicine Zoran Stanković.

Da je došlo do raspadanja, kada se pojavljaju crvi, ili raspadanja tkiva, onda bi postojali i neprijatni mirisi koji bi se osećali ne samo u prostoriji, nego i šire, u celoj zgradi.

(Blic.rs)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Mirjana

12.12.2019. 22:28

A računi?Struja ,infostan,telefon???NIŠTA!!KO JE PLAĆAO?Niko se nije "bunio"?

Milan

13.12.2019. 13:25

@Mirjana - Ja mislim da mozes da odes u banku, kazes da hocesvda automataki placas racune i oni ti to naprave. Mozes i sam ali defa verovatno nije bas bio vican kompjuterima. Uostalom, mozda se neko i bunio. Zvali na telefon, mozda kucali na vrata, a mozda mu i isekli struju, telefon, sve. Medjutim, ovo nije retka pojava kod nas i dosta govori o nama kao drustvubali i pojedincima. Niko dedi na kafu da ode nekoliko godina, da ga pita po zimi treba li mu da mu kupe hleba, to je lose.

Nena

12.12.2019. 22:48

Računi koji su stizali na kućnu adresu mogli su biti plaćani trajnim nalogom pa iz tog razloga nisu dolazili izvršitelji. Čisto sumnjam da je čovek godinama bio mrtav, jer poštanski sandučić bio bi pretrpan računima već nakon tri meseca. Zašto bi neko uopšte i podizao njegovu penziju, ona je mogla biti uplaćivana na tekući račun. Koga je briga da li čovek podiže svoju penziju ili ne.

Poki

13.12.2019. 06:11

Bog dušu da prosti čoveku. Ovo pokazuje koliko smo se udaljili jedni od drugih. Nema više posećivanja komšija,pomaganje jedno drugom,sami u svojim ljušturama

Драган

13.12.2019. 09:06

Родбина му се није јављала, није га посећивала али ће као свака друга лешинарска багра да траже свој део наследства.

Glas razuma

13.12.2019. 15:27

Odmah doneti zakon po kojem usamnjene stare osobe niko nema pravo da nasledi. Ni deca, ni unučad, ni bliži ni dalji rođaci. Ako im nisu trebli i nisu ih interesovali živi, ne treba ni da uživaju u njihovoj smrti.

Gastarbajter

15.12.2019. 18:30

@Glas razuma - Ne treba ti zakon. Odes i ostavis testament. Ostavis sve deci iznTirsove ili tako nesto