Vesić: Proslava Nove godine bogata i raznovrsna

Tanjug

25. 12. 2018. u 10:41

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će trodnevna proslava Nove godine biti bogata i namenjena svim uzrastima

Весић: Прослава Нове године богата и разноврсна

Foto: P.Mitić

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će trodnevna proslava Nove godine biti bogata i namenjena svim uzrastima.

"Di-džejevi će nastupiti 30. decembra, 31. tu će biti Saša Kovačević, Haris DŽinović, Momčilo Bajagić i Dejan Petrović sa svojim trubačima, pa 1. januara imaćemo koncert klasične muzike, koji bi trebalo da postane tradicionalan", rekao je Vesić za TV Prva.

Vesić očekuje da će Beograđane i njihove goste u Novu godinu uvesti Momčilo Bajagić i podsetio da ovaj muzičar u 2019. godini slavi 35 godina umetničkog rada i da predstavlja svojevrsnu rok-ikonu Beograda.

Naveo je da je manifestacija Beogradska zima počela 1. decembra i trajaće do kraja januara, sa više od 200 besplatnih programa, a da će za proslavu Srpske Nove godine nastupiti "Leksington bend".

Pročitajte još - Ceca, Halid i "Partibrejkersi" u Budvi u “najluđoj noći”

Govoreći o novogodišnjoj rasveti i pisanju „Gardijana" da bi za uloženi novac moglo da se zaposli 600 vozača, Vesić je rekao da je reč o sponzorisanom tekstu Rokfeler fondacije i da se zna da iza takvih tekstova ne stoji redakcija, preneo je Beoinfo.

"To su gluposti, mogao bi tako Gardijan da se pozabavi time kako je osvetljen London i da predloži gradonačelniku Londona da umesto toga pomogne siromašne građane. Nema nijednog velikog evropskog grada koji nema novogodišnju rasvetu i mi smo ponosni kako Beograd izgleda", rekao je Vesić.

Mi smo grad, istakao je on, koji živi od turizma i kao grad smo za 2017. godinu zaradili oko 800 miliona evra, a u oktobru ove godine već smo prevazišli broj turista iz cele protekle. "Do kraja godine rast broja turista biće između 17 i 18 odsto. Trenutno, najviše turista dolazi iz Turske, potom iz Kine, ali i bivših jugoslovenskih republika", rekao je Vesić.

Kada je reč o vatrometu, zamenika gradonačelnika navodi da Beograd već decenijama priređuje vatromet povodom velikih svečanosti, baš kao i svi drugi gradovi na svetu, ali je plasirana lažna i lako proverljiva vest da košta mnogo više nego što je zaista plaćen. Budžet grada se objavljuje u Službenom listu i tu tačno piše koliko se u šta ulaže. Beograd će sledeće godine za devet vatrometa izdvojiti manje od 50.000 evra i to su vatrometi za Novu godinu, pravoslavnu Novi godinu, oslobođenje Beograda u Prvom i Drugom svetskom ratu, Dan državnosti, manifestaciju Dani Beograda, Filharmoniju na otvorenom...naveo je Vesić.

Vatromet za doček Nove godine koštaće oko 8.500 evra, a proslavne Nove godine oko 4.000 evra. Sidnej, recimo, potroši milione evra za vatromet, ali oni su bogatiji od nas i imaju tu tradiciju. Dakle, ništa se ove godine nije dogodilo što nije i svih prethodnih i žao mi je što se ovakve, lažne vesti, plasiraju u javnosti, kazao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

crveni nos

25.12.2018. 14:07

Hleba i igara. Hleba, hleba Gospodaru, ne videsmo davno hleba, peva jedan stih u epu Smail-aga Cengic. Zahvaljujući novogodišnjoj rasveti i taj problem je resen.