OPŠTINA Grocka će morati da vrati Gradu 25 miliona dinara koje su dobili za završetak sportske hale na obali Dunava. Zbog imovinsko-pravnih problema ne mogu da nastave sa daljim radovima, pa da novac ne bi bio zarobljen na računu, odlučeno je da se vrate u gradski budžet.
Predsednik Opštine Zoran Jovanović kaže da je problem u vlasništvu nad zemljištem na kojem je već izgrađen deo sportske sale.
- Novac ćemo Gradu vratiti ovih dana - najavljuje Jovanović. - Na ovo smo se odlučili da ne bi došli u situaciju da eventualne menice koje potraživači puste, odnesu pare sa računa. Kada rešimo probleme nad zemljištem, verujem da će nam Grad ponovo odobriti ovaj novac za završetak hale.
Gradski sekratar za finansije Renata Milić Radujko kaže da su iz Opštine prijavili da imaju probleme i da ne mogu da potroše novac.
- Tražili smo da nam vrate i sada je u toku prepiska. Kad je gradonačelnik bio u poseti Grockoj, obećao je da će im proslediti novac za halu i to smo učinili krajem prošle godine. Međutim, tada su nam iz opštine dostavili sve projekte, ali nisu rekli da imaju imovinskih problema. Za njih smo saznali tek pre tri dana - objašnjava Renata Milić.
Interesantno je da je opštinsko rukovodstvo krajem januara tvrdilo da su svi pravni problemi oko hale rešeni i da je jedini razlog zašto radovi stoje nedostatak novca. U Halu je do sada uloženo 40 miliona dinara, a da bi bila potpuno završena potrebno je još 75 miliona dinara.
Nedavno je rukovodstvo Grocke od namenskih sredstava za halu uzelo pet miliona dinara za kupovinu novog opštinskog automobila "škode super B". U Opštini kažu da su pozajmili ovaj novac, ali su ga kasnije od drugih opštinskih prihoda vratili u namensku sumu. Jovanović tvrdi da im je novi automobil bio neophodan, jer od devet koliko Opština ima, samo su dva ispravna.

UGOVOR
NEKOLIKO odbornika u opštini Grocka u isto vreme učestvuju i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Tako, Goran Pekarski u isto vreme je menadžer opštine i odbornik kao i Vesna Tasev, njegova supruga, koja je šef kabineta predsednika opštine, Radomir Tanasijević je pi-ar, a dr Vladislav Pavlović je pomoćnik predsednika opštine. Kako nam je rekao Tanasijević, ovakva raspodela dužnosti nije u koliziji sa Zakonom, jer je reč o ugovoru o delu.