LIBAN I TADŽIKISTAN ZA ISTORIJU: Pobeda vodi jednu od ovih ekipa u drugi krug, remi je kraj za obe

O. M.

22. 01. 2024. u 10:54

FUDBALSKA reprezentacija Tadžikistana ima priliku da u svom debitantskom nastupu na Azijskom kupu izbori nokaut fazu.

ЛИБАН И ТАЏИКИСТАН ЗА ИСТОРИЈУ: Победа води једну од ових екипа у други круг, реми је крај за обе

Foto: Profimedia

Utakmica protiv Libana, koji se takođe nada prolazu, odigraće se na stadionu "Jasim bin Hamad" u Al Rajanu od 16 časova po srednjoevropskom vremenu.

Ove dve ekipe trenutno dele treće i četvrto mesto na tabeli grupe A sa po jednim bodom. Obe su ga zaradile protiv Kine koja je tako sada druga na tabeli sa bodom više ispred njih. Ali Kineze očekuje duel sa domaćinom Katarom koji je sa dve pobede na otvaranju osigurao prvo mesto u grupi.

Tadžikistan je u prvom kolu na svom AK debiju bio ravnopravan protivnik sa Kinom, možda čak i za nijansu bolji kada su u pitanju suve statističke brojke - imao je veći posed i više pokušaja da ugrozi protivničkog golmana - ali teško je reći da je iz ovog meča zaslužio više od boda.

S druge strane, protiv Katara su bili prilično nemoćni, a čini se da su posle ranog vođstva domaćina više pažnje posvetili tome da dožive blaži poraz od onoga koji je doživeo Liban nego da ozbiljnije ugroze šampiona Azije.

Na kraju im se to isplatilo jer su izgubili sa podnošljivih 1:0 i to znači da im i remi odgovara kako bi osvojili treće mesto u grupi. Ali taj remi možda neće biti dovoljan da se nađu među četiri najbolje trećeplasirane ekipe, jer gomila reprezentacija može pobedom da izbije na treće mesto u svojoj grupi.

Sve u svemu, taj poraz bio je prvi za "sinove visoravni" posle sedam utakmica bez izgubljene.

Liban se za Azijski kup pripremao igrajući protiv arapske braće, Jordana i Saudijske Arabije. Jordan su pobedili posle preokreta sa 2:1, a od "zelenih sokolova" izgubili sa 1:0.

Ovo je treće učešće "kedrova" na azijskim kupovima i poput Tadžikistana traže svoj prvi prolaz grupe. Pre četiri godine u UAE zauzeli su baksuzno peto mesto na tabeli trećeplasiranih reprezentacija i to na osnovu većeg broja kartona od Vijetnama.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)