"VELODROM" NESAVLADIVA TVRĐAVA OVE SEZONE: Strazbur je ušao u formu i želi prodor na vrh

O. M.

12. 01. 2024. u 10:13

UTAKMICOM Marselj - Strazbur nastavlja se francuski fudbalski šampionat. Prolećni deo sezone u Ligi jedan počinje ovog petka na "Velodromu" od 21 čas.

ВЕЛОДРОМ НЕСАВЛАДИВА ТВРЂАВА ОВЕ СЕЗОНЕ: Стразбур је ушао у форму и жели продор на врх

Foto Profimedia

Izabranici Đenara Gatuza ne znaju za prvenstveni poraz već šest utakmica, a taj niz je započeo upravo protiv Strazbura, remijem na stadionu "De la Meno" krajem novembra. Poslednji poraz Olimpik je doživeo od Lensa pre tačno dva meseca kada je Žonatan Grade u 90. minutu doneo pobedu svojoj ekipi.

Ta serija donela je Marselju plasman na šesto mesto, koje vodi u Evropu, ali ambicija je plasman u Ligu šampiona, a magična pozicija četiri koja vodi u plej-of ovog takmičenja je na četiri boda i za sada je drži Brest.

Marselj je na svom terenu neporažen od maja, a u poslednjih 14 utakmica izgubili su samo jednu kod kuće. Samo dva primljena gola ove sezone govore kakva je "Velodrom" tvrđava.  

Međutim, Strazbur je trenutno u dobroj formi, vezao je tri prvenstvene pobede, zanimljivo sve tri rezultatom 2:1, a tome je dodao i ubedljiv trijumf u Kupu Francuske protiv trećeligaša Avoinea.

Pobeda u ovom meču dovela bi ih na samo bod zaostatka za Marseljom, ali treba reći da Strazbur protiv sebe ima još jednu tradiciju, oni nisu vezali četiri prvenstvene pobede od decembra i januara 2018/19.

Strazbur na "Velodromu" nije pobedio od davne 1997. godine, ali nema poraz u poslednja tri susreta sa Marseljom bilo gde da igraju.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,12)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024