"ŠEŠIRDŽIJE" IGRAJU ZA KAPITENA: Svrake traže izlaz iz krize

O. M.

23. 12. 2023. u 11:16

LUTON dočekuje Njukasl u 18. kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra na "Kenilvort roudu" od 16 časova.

ШЕШИРЏИЈЕ ИГРАЈУ ЗА КАПИТЕНА: Свраке траже излаз из кризе

Profimedia/ IMAGO

"Šeširdžije" nisu u dosadašnjem delu prvenstva opravdali svoj status premijerligaša a s obzirom na snagu današnjeg rivala teško da će ovaj meč biti prekretnica u tom smislu.

Luton je 18. na tabeli sa samo devet bodova. Ima jednu pobedu u poslednjih deset utakmica, a trenutno su unizu od tri poraza.

Njukasl je treći uzastopni rival iz samog vrha tabele s kojim se Luton suočava pošto je prethodno igrao protiv Arsenala (3:4) i Mančester sitija (1:2). U obe ove utakmice, luton je pokazao zube. Protiv Sitija su vodili 1:0 a protiv Arsenala sa 3:2, ali nisu imali snage da izdrže do kraja.

Luton ima utakmicu manje, pošto je njihov duel sa Bornmutom prekinut u 65. minutu kada je kapiten "šeširdžija" Tom Lokjer doživeo srčani udar. 

Njukasl je početkom decembra zapao u rezultatsku krizu tokom koje je doživeo tri teška poraza. U premijerligi su "svrake" izgubile od Totenhema sa 4:1 i Evertona sa 3:0, a u Ligi šampiona sa 2:1 od Milana, ali taj poraz iako rezultatski najtešnji, bio je i najbolniji jer je označio kraj evropske epizode Njukasla koji je grupu završio kao četvrti.

S obzirom da "svrake" nemaju pobedu na poslednjih pet gostovanja, put u Luton je idealna prilika da se taj niz prekine, ali daleko od toga da će ovo biti izlet za izabranike Edija Haua, jer je opuštanje moglo skupo da košta i Arsenla i Man siti.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU