SAMO DA OPET NE BUDE POLUPANIH GLAVA: Drugi pokušaj odigravanja "Le olimpik" derbija

O. M.

06. 12. 2023. u 13:04 >> 13:04

OLIMPIK iz Marselja dočekuje imenjaka iz Liona u odloženom meču desetog kola francuske Lige 1. Utakmica se igra na "Velodromu" od 21 čas.

САМО ДА ОПЕТ НЕ БУДЕ ПОЛУПАНИХ ГЛАВА: Други покушај одигравања Ле олимпик дербија

Tanjug/AP

Ova utakmica, popularno nazvana "Le olimpiko" kao aluzija na "El klasiko" (imaju Francuzi i "Le klasiko", to je derbi između Marselja i Pariz Sen Žermena) trebalo je da se odigra krajem oktobra, ali je odložena zbog napada huligana na igrače i rukovodstvo gostujućeg tima, a tom prilikom je najgore prošao tadašnji trener Fabio Groso koji je završio sa 13 kopči na glavi.

Italijan je u međuvremenu, tačnije prošle nedelje, dobio otkaz zbog očajnih rezultata "lavova" u šampionatu. Lion je ostvario samo jednu pobedu u Ligi 1, iskoristivši veliku krizu u Renu za minimalnu pobedu i to sa igračem više od petog minuta.

Trener juniora Pjer Saže privremeno će, do izbora trajnog rešenja, menjati Grosa, koji je kao igrač sa Lionom 2008. godine osvojio "duplu krunu", ali mu navijači nikada nisu oprostili što je 2006. godine postigao odlučujući jedanaesterac u finalu Mundijala u kome je Italija savladala Francusku.

Lion je sigurno u težoj situaciji, ali ni Marselj ne može da bude zadovoljan trenutnim devetim mestom. Domaći tim je u prošlom kolu pobedom nad Renom prekinuo niz od četiri utakmice bez trijumfa. 

Satisfakciju navijačima predstavljaju nastupi u Ligi Evrope u kojoj je Marselj obezbedio prolaz dalje, ostaje samo da se u poslednjem kolu sa Brajtonom "dogovori" ko će direktno u osminu finala, a ko u preliminarni krug sa jednom od trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)