NAJVEĆI HIT BUNDESLIGE SE VRAĆA NA POBEDNIČKE STAZE: ''Jarčevi'' su u padu forme

V.M.

04. 03. 2023. u 09:02

UNION Berlin će dočekati Keln od 15:30 u okviru 24. kola nemačke elite.

НАЈВЕЋИ ХИТ БУНДЕСЛИГЕ СЕ ВРАЋА НА ПОБЕДНИЧКЕ СТАЗЕ: Јарчеви су у паду форме

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima ne beleže dobre rezulate u poslednje vreme. Nakon serije od pet vezanih pobeda u prvenstvu Union Berlina usledili su remi sa Šalkeom i poraz od Bajerna. Sa druge strane, Keln generalno igra slabo i na poslednjih pet ligaških mečevaima samo jednu pobedu uz podelu bodova sa Šalekom i Lajpcigom, kao i poraze u poslednja dva kola od Štutgarta i Volfsburga.

Domaćin je trenutno treći na tabeli, prošle nedelje je izgubio od Bajerna tako da ima šest bodova manje od lidera Dortmunda na tabeli. Union Berlin mora da se vrati na pobedničke staze ako želi da se zadrži u vrhu jer ima samo dva poena više od petoplasiranog Frajburga koji je u odličnom ritmu. Ekipa iz prestonice je i dalje neporažena na svom terenu ove sezone, na deset utakmica Union je ostvario sedam pobeda uz tri remija. Pored Bundeslige, izabranici Ursa Fišera nastupaju i u Ligi Evrope. Savladali su Ajaks u šesnaestini finala i u narednoj fazi ih očekuje dvomeč sa Rojal Unionom.

Keln je u veoma lošem ritmu, doživeo je dva uzastopna poraza i sada je 12. na tabeli sa 26 osvojenih bodova. Realno teško da će se približiti ekipama koje se nalazi na mestima koje vode u Evropu, a ima plus sedam u odnosu na Hofenhajm i Bohum tako da ga očekuje miran nastavak sezone. ''Jarčevi'' imaju samo jednu pobedu na 11 gostovanja ove sezone, i na tim utakmicama su primili čak 24 pogotka, što je preko dva u proseku.

U skorijoj istoriji međusobnih duela prednost ima domaćin. Union Berlin je slavio na četiri od prethodnih pet mečeva ovih timova, a viđen je i remi.

Fišer neće moći da računa na Rusiliona, Giselmana i Šafera.

Gost ima ozbiljnih problema sa povredama i danas će odsustvovati barem sedam igrača. To su Anderson, Dic, Kilijan, Pedersen, Šmic, Tilman i Marko Ut, dok su pod upitnikom Husebainić i Olesen.

Očekujemo da se Union Berlin vrati na pobedničke staze pred svojim navijačima koji su jedni od boljih u Nemačkoj i tako održi korak za vodećima i zacementira se na mestu koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)