TOBDŽIJE GRABE KA TITULI: Bornmut apsolutni autsajder protiv lidera Arsenala

O. M.

04. 03. 2023. u 08:32

ARSENAL nastavlja pohod na titulu šampiona Engleske, utakmicom 26. kola Premijer lige protiv Bornmuta.

ТОБЏИЈЕ ГРАБЕ КА ТИТУЛИ: Борнмут апсолутни аутсајдер против лидера Арсенала

FOTO: EPA

Šampionski pehar nije ušao u trofejne vitrine Arsenala od legendarne sezone 2003/04 kada ih je ukrasio jedini zlatni u istoriji Premijer lige, zaslužen pošto su "tobdžije" sezonu završile bez poraza.

Ove godine sigurno neće biti bez poraza, jer je četa Mikela Artete već pretrpela tri, ali pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Mančester siti daju veliku nadu navijačima da će ovog proleća doći titula, prva posle 19 godina i prva otkad se klub sa Hajberija preselio na Emirejts.

Tobdžije su sredinom nedelje u zaostalom meču sedmog kola sa 4:0 savladale Everton, osvetivši se "karamelama" za nedavni poraz u Liverpulu (0:1), dok su "trešnjice" prošle subote poražene 4:1 na gostovanju Mančester sitiju.

Bornmut je 19. sa tri boda više od poslednjeplasiranog Sautemptona, ali i na samo bod zaostatka od sigurne zone. Ove godine je ekipa sa juga Engleske osvojila samo pet bodova. Iznenađujuća pobeda u Vulverhemptonu i po bod protiv Njukasla i Notingema, uz šest poraza, bilans je "trešnjica" u 2023. godini.

Goste brine i jedna statistička stavka: Oni su ove sezone ušli u Premijer ligu a Arsenal je u predhodnih osam duela sa novajlijama u ligi ostvario isto toliko pobeda i na putu je da izjednači rekord kluba koji drži ekipa iz 2002/03 pod vođstvom Arsena Vengera, sa devet.

Dodatno, poslednjih pet duela ovih ekipa u Severnom Londonu došli su "lagani kečevi", uz ukupnu gol razliku od 14:2. Bornmut inače nikada protiv Arsenala, u dosadašnjih 11 premijerligaških okršaja nije sačuvao mrežu, kao ni u jedinom duelu u FA kupu.

Kad se ovome doda da je Bornmut druga najgora ekipa na gostovanjima u Ligi, iza "fenjeraša" Sautemprtona, jasno je da nema šta da traži na Emirejtsu. Čak ni posle najave bolje igre u gostima koja je došla tek drugom pobedom na strani, prošlog vikenda protiv Vulvsa.

Igrač na koga odbrana ''trešnjica'' treba da obrati posebnu pažnju je Bukajo Saka, koji je golom i asistencijom protiv Evertona postao peti najmlađi igrač Premijer lige sa 50 ili više golova i asistencija kombinovano.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024