GRAĐANI REDOVNO ČERUPAJU SVRAKE NA ETIHADU: NJukasl je ispao iz forme a Siti se zahuktao u trci za vodećim Arsenalom

O. M.

04. 03. 2023. u 11:37 >> 11:37

AKTUELNI šampion Engleske dočekuje popularne Svrake u prvoj utakmici 26. kola Premijer lige.

ГРАЂАНИ РЕДОВНО ЧЕРУПАЈУ СВРАКЕ НА ЕТИХАДУ: Њукасл је испао из форме а Сити се захуктао у трци за водећим Арсеналом

FOTO: EPA

Trka za titulu Premijer lige se zahuktava, a pritisak branioca titule na lidera Arsenal je sve veći. Zaostatak je sada samo pet bodova što je više nego dostižno u preostalih 13 kola. 

"Građani" su u prethodnom kolu bili ubedljivi (4:1) protiv Bornmuta, narednog rivala Arsenala, a zatim su obavili posao i u petoj rundi FA kupa, pošto su sa 3:0 eliminisali Bristol siti.

Njukasl se nalazi na petom mestu, sa četiri boda manje, ali i dve utakmice manje od četvrtoplasiranog Totenhema i zadržao je realne nade da izbori Ligu šampiona, iako je u seriji od četiri meča bez pobede. Pet, ako se računa i poraz u finalu Liga kupa od Mančester junajteda.

Tokom februara, svrake su poražene na svom Sent Džejmsis parku od Liverpula (0:2), dok su protiv Bornmuta i Vest hema igrali 1:1. U januaru su ostvarili dve pobede u polufinalu Liga kupa protiv Sautemptona, a pre tog dvomeča igrali su bez golova sa Kristal palasom, tako da je poslednji trijumf u Premijer ligi bio onaj od 15. januara protiv Fulama, kada je rezervista Isak u 90. minutu savladao Lena.

Siti je posle 25 utakmica skupio 55 bodova, što je ovoj ekipi drugi najgori saldo u poslednjih pet godina. Gori su bili samo u sezoni 2019/20, kada su ostali bez titule.

Njukasl godinama nije osvojio bod na gostovanju Sitiju. Poslednjih 13 duela pripalo je domaćinu, a novom pobedom izjednačili bi klupski rekord. Mančester siti je postigao bar po gol na poslednjih 28 premijerligaških susreta sa Njukaslom, što je najduži niz između bilo koje dve ekipe u elitnom razredu engleskog fudbala.

Ali, ovo nisu "svrake" iz prethodnih godina. Njukasl je sada najbogatiji klub u Premijer ligi, što je titula koju je preoteo upravo današnjem rivalu, i bori se za mesto u Ligi šampiona, prvi put od 2002/03 kada su, sezonu pre one u kojoj ih je na poslednjoj stepenici kvalifikacija zaustavio Partizan, stigli do druge grupne faze.

Prošle sezone Njukasl je sa Etihada ispraćen "petardom", a jesenas je na Sent Džejmsis parku bilo 3:3.

Mnogo golova pada u poslednje vreme na susretima ova dva tima, pa nema razloga da tak one bude i sada.

NAŠ PREDLOG: 1&1P1+&2P1+ (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!