DERBI KOJI OTVARA BORBU ZA TITULU: Pobeda Marselja znači glavobolju za PSŽ

M.T.

26. 02. 2023. u 16:37 >> 16:38

PET bodova razdvaja večerašnje rivale.

ДЕРБИ КОЈИ ОТВАРА БОРБУ ЗА ТИТУЛУ: Победа Марсеља значи главобољу за ПСЖ

FOTO: Tanjug/AP

Sve utakmice 25. kola francuske Lige 1 pale su u drugi plan zbog derbija koji večeras od 21 sat na ''Velodromu'' igraju drugoplasirani Marselj i lider šampionata i branilac titule Pariz Sen Žermen. Vodeći dvojica razdvaja samo pet bodova razlike i bitka za titulu se može rasplamsati večeras.

Marselj je sjajan u novoj godini pošto je na 11 mečeva tek jednom poražen uz devet pobeda i remi, računajući sva takmičenja, a u toj seriji stradao je i Pariz Sen Žermen u osmini finala Kupa Fracuske. U Ligi 1 je u poslednjih pet kola Marselj tri puta slavio uz već pomenuti poraz i remi. Međutim, tim Igora Tudora je na poslednje dve utakmice pobedio protiv Klermona i Tuluza i polako stvorio sve veći pritisak na ''svece''.

Marselj je trenutno drugi na tabeli šampionata sa 52 boda i nalazi se na mestu koje vodi direktno u Ligu šampiona. Ipak, još bitnije, Tudorov tim zaostaje samo pet bodova za Pariz Sen Žermenom i eventualnom pobedom bi potpuno otvorio trku za titulu koju Marselj čeka od 2010.

Nisu navijači ''svetaca'' navikli da se njih tim ovoliko muči i trpi poraze, a od početka 2023. godine ih je bilo već bilo pet u svim takmičenjima na 12 utakmica. U kupu je Marselj bio bolji u osmini finala, u Ligi šampiona Bajern je slavio u prvom meču takođe osimine finala, a u ligi su ''sveci'' poraženi tri puta. Štaviše PSŽ je bio u seriji od tri poraza u svim takmičenjima, da bi u prošlom kolu lige savladao Lil golom Mesija u poslednjim trenucima utakmice iz slobodnog udarca. Na poslednja četiri ligaška gostovanja Gost je čak tri puta poražen od početka godine, a na minulih sedam mečeva u svim takmičenjima tim Kristofa Galtijea nije uspeo da sačuva svoju mrežu.

Marselj veliki derbi dočekuje bez povređenih Amine Harita i Samjuela Žigoa, dok Šansel Mbemba mora da odradi meč suspenzije zbog kartona. Zbog izostanka Mbembe, Erik Baili će se najverovatnije vratiti u poslednju liniju sa Seadom Kolašincom i Leonardom Balerdijem.

Situacija sa povređenim igračima u Pariz Sen Žermenu je počela malo da se popravlja, ali Nejmar neće biti u timu za ovaj meč, kao ni već tradicionalno povređeni Renato Sančez, dok možda utakmicu propusti i Nuno Mendeš posle udarca u koleno koje je dobio protiv Lila. Iako povreda Portugalca ne bi trebalo da bude ozbiljnije prirode, ako bude bilo potrebe njega će zameniti Huan Bernat. Dobra vest za Kristofa Galtijea je da su sa treninzima počeli Markinjos i Nordi Mukijele.

Ovo će biti treći meč u sezoni današnjih protivnika. U prvom u Ligi 1 Pariz Sen Žermen je ostvario minimalnu pobedu, ali je Marselj dočekao osvetu u Kupu Francuske pošto je ''svece'' eliminisao sa 2:1 u osmini finala. Na poslednjih deset mečeva Marselj ima dve pobede, dok je akutelni šampion pobedio sedam puta, a jedna utakmica je završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DO SKORO U BUNDESLIGI,  A SADA SE BORE ZA OPSTANAK U TREĆOJ LIGI: Da li se plavcima smeši treća uzastopna relegacija?