LONDONSKI DERBI: Mogu li ''pevci'' konačno da poraze ''plavce''?

V.M.

26. 02. 2023. u 08:50 >> 08:50

TOTENHEM dočekuje Čelsi u derbiju 25. kola Premijer lige.

ЛОНДОНСКИ ДЕРБИ: Могу ли певци коначно да поразе плавце?

FOTO: Tanjug

Domaćin ima odličnu priliku da se zacementira u vrhu tabele i tako napravi bitan korak ka plasmanu u Ligu šampiona iduće sezone. Čelsi u skorijoj istoriji nije igrao ovako loše, Grejam Poter ima velike probleme od kada je zaseo na klupu, nikako da pokrene svoju skupocenu mašineriju i možda je došlo vreme da Totenhem savlada gradske rivale prvi put u Premijer ligi još od 2018. godine.

''Pevci'' pružaju promenljive partije u nastavku sezone. Na poslednje četiri ligaške utakmice imaju dve pobede i isto toliko poraza. Pre sedam dana savladali su Vest Hem i tako su se popeli na četvrto mesto na tabeli. Vođa ekipe je sjajni Hari Kejn koji je postigao 17 ligaških pogodaka do sada i podelio dve asistencije. Mrežu ''čekićara'' je prošlog vikenda zatresao Hjon Min Son i navijači se nadaju da je to naznaka njegovog povratka u prepoznatljivu formu. Domaćin nastupa u Ligi šampiona u kojoj je poražen od strane Milana u prvom meču osmine finala rezultatom 1:0.

Čelsi je u katastrofalnoj formi. Poslednju pobedu ostvario je sredinom januara kada je bio bolji od Palasa 1:0, a nakon toga je odigrao tri remija i doživeo dva poraza u svim takmičenjima. Prošlog vikenda je šokantno izgubio od fenjeraša Sautemptona na svom terenu sa 0:1. Gost je trenutno deseti na tabeli i osvojio je samo 31 bod za sada. Da stvar bude još gora za ''plavce'', izgubili su prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Dortmunda i moraće na ''Stamford bridžu'' da jure zaostatak od jednog gola u revanšu.

Totenhem je poslednji put u Premijer ligi slavio protiv gradskog rivala 2018. godine kada je na klupi ''plavaca'' sedeo sadašnji trener domaćina, Antonio Konte. Današnji protivnici su se susreli ove sezone u drugom kolu kada je viđena jedna od zanimljivijih utakmice u ovogodišenjm izadnju Premijer lige. Čelsi je dva puta vodio ali su se ''pevci'' vraćali i na kraju je viđena podela bodova, 2:2.

Domaćin će biti bez Bentankura, Bisume, Ljorisa i Sesenjona.

Poter ne može da računa na Azpilikuetu, Kantea, Mendija, Pulišića i Broju.

Verujemo da ćemo gledati jedan jako zaniljiv meč što je često slučaj kada igraju ovi timovi i očekujemo da obe ekipe postignu po gol, a moguća je i pobeda domaćina.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

TIP ZA HRABIRJE: 1&GG (kvota 5,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu