PRILIKA ZA STVARANJE ISTORIJE: Klermon želi prvi trijumf protiv Liona u Ligi 1

M.T.

01. 01. 2023. u 11:08

Pet bodova deli na tabeli deli današnje rivale.

ПРИЛИКА ЗА СТВАРАЊЕ ИСТОРИЈЕ: Клермон жели први тријумф против Лиона у Лиги 1

Foto: Profimedia

Fudbaleri Liona probaće danas od 17 časova na ''Grupama'' stadionu da pred svojim navijačima pobedom krenu u novu godinu protiv Klermona u meču 17. kola francuskog šampionata.

Lion je pobedom nastavio sezonu posle pauze pošto je u prethodnom kolu sa 4:2 savladao Brest u meču u kojem je već na poluvremenu vodio sa 3:1. Bila je to treća pobeda Liona u franuskom šampionatu u poslednjih pet kola, pored jednog poraza i remija koji su imali igrači trenera Lorana Blana.

Sa trijumfom protiv Bresta, Lion je uspeo da napreduje na tabeli u šampionatu i sada se nalazi na osmoj poziciji sa 24 boda, tri boda više od Nice. Lion je tri pozicije bolje plasiran od Klermona koji ima pet bodova manje. Peto mesto je poslednje sa kojeg je moguće kroz ligu obezbediti evropsko takmičenje i na njemu je trenutno Monako sa 30 bodova, tako da Lion nije daleko ni od izlaska u Evropu.

Klermon bi mogao na ''Grupama'' stadionu da ispiše danas istoriju ukoliko ostvari pobedu pošto bi mu to bio prvi trijumf protiv Liona u Ligi 1. Međutim, samo na prvi pogled to deluje kao običan zadatak, a daleko je od toga uzevši u obzir formu u kojoj je Klermon nalazi.

Ekipa trenera Paskala Gastijena ne zna za pobedu u francuskom šampionatu već šest kola, a za to vreme je upisala po tri poraza i remija. U prethodnom kolu je Klermon pred svojim navijačima poražen od Lila sa 2:0 i to u je drugi uzastopni poraz. Trenutno se Gastijenova ekipa nalazi na 11. poziciji sa 19 osvojenih bodova, ali s obzirom na formu Klermon bi mogao da se zabrine jer ni donji deo tabele ne izgleda tako daleko, tačnije samo je pet bodova udaljen od Nanta, poslednjeg tima iznad crte.

Loran Blan i dalje ne može da računa na Džeroma Boatenga i Enrika, a povređeni su i Husem Oar i Malo Gusto, ali su ostali igrači Liona na raspolaganju treneru. Što se tiče Klermona Mehdi Zafeane će pauzirati još nekoliko nedelja zbog povrede, a protiv Liona neće igrati ni Maksimilijano Kafriz.

S obzirom da je Klermonu ovo tek druga sezone u elitnom rangu francuskog fudbala, ne čudi što je odigrao malo mečeva protiv Liona, svega tri. U prvom meču ova dva kluba u istoriji, u Kupu Francuske 2005. Klermon je uspeo da savlada Lion posle penala u osmini finala, dok je prošle sezone jedan meč završen remijem, a u drugom je Lion trijumfovao.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili