PSŽ POBEDOM OVERAVA TITULU? Može li najveći hit Lige 1 do još jednog iznenađenja?

V.M.

01. 01. 2023. u 10:27

PARIŽANI gostuju Lansu u obračunu dva najbolja tima francuskog prvenstva.

ПСЖ ПОБЕДОМ ОВЕРАВА ТИТУЛУ? Може ли највећи хит Лиге 1 до још једног изненађења?

Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Iako je tek započela 2023. godina, PSŽ ima plus sedam u odnosu na Lans koji mu je najbliži pratilac i pobedom na ovom meču bi se odvojio na dvocifrenu razliku koju bi Mbape, Nejmar, Mesi i kompanija veoma teško ispustili.

Ako postoji neka ekipa koja bi mogla da se suprorstavi PSŽ-u u ovom trenutku to je onda Lans. Domaćin igra fenomenalno ove sezone, osvojio je 37 bodova i nalazi se na drugom mestu. Pre nekoliko dana remizirao je sa Nicom, a pre toga je vezao pet uzastopnih ligaških pobeda. Za vreme Svetskog prvenstva je odigrao četiri prijateljske utakmice u kojima je upisao sve trijumfe. Izabranici Franka Ezea su perfektni na svom terenu, ove sezone su na osam utakmica ostvarili su osam pobeda.

Gost dominira prvenstvom, nakon 16 odigranih kola i dalje nema poraz. Upisao je 14 pobeda uz dva remija. Preko nedelje je u jako interesantnoj utakmici protiv Strazbura slavio sa 2:1. Markinjos je postigao vodeći pogodak, da bi kasnije zatresao i svoju mrežu za 1:1. Na kraju je postigao gol za 2:1 koji je poništen zbog penala nad Mbapeom, najbolji strelac Svetskog prvenstva je preuzeo odgovornost i doneo pobedu svojoj ekipi u sudijskoj nadoknadi. Nejmar je isključen na toj utakmici sredinom drugog poluvremena. Izabranici Kristofa Galtijea su u sjajnom ritmu i vezali su šest trijumfa u prvenstvu. Kilijan Mbape je najbolji strelac Lige 1 sa 13 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja. Parižani solidno igraju i u Ligi šampiona gde su zauzeli drugo mestu u grupi ''H'' i u osmini finala će ukrstiti koplja sa Bajernom.

Što se tiče međusobnih susreta, u prethodnih pet utakmica viđene su dve pobede PSŽ-a, isto toliko remija i trijumf Lansa.

Domaćin će biti bez Davida Koste, Farineza, Bukse i Kaboa.

Galtije neće moći da računa na uzdanice Nejmara i Mesija, uz njih će meč propustiti i Presnel Kimpembe, Mendeš, Pembele, kao i Renato Sančez.

Očekujemo jako interesantnu utakmicu, oba tima su u fantastičnim formama, igraju odličan fudbal i zbog toga mislimo da će postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu