NEMOGUĆA MISIJA BARSELONE PROTIV BAJERNA: Kataloncima se smeši Liga Evrope

M.T.

26. 10. 2022. u 14:22 >> 14:22

Ćavijev tim zavisi od Viktorije Plzen.

НЕМОГУЋА МИСИЈА БАРСЕЛОНЕ ПРОТИВ БАЈЕРНА: Каталонцима се смеши Лига Европе

FOTO: AP

Barselona nema nikakvog izbora pred večerašnji duel petog kola grupe "C" na ''Kamp Nou'' od 21 sat protiv Bajerna iz Minhena, osim da pobedi, jer jedino tako, uz neophodnu pomoć Viktorije Plzen protiv Intera, Katalonci mogu da ostanu u igri za plasman u nokaut fazu.

Barselona odlično igra u španskom šampionatu, a prethodnog vikenda je ubedljivo sa 4:0 savladala Atletik Bilbao i nalazi se sa 28 bodova na drugom mestu iza Real Madrida koji ima tri boda više posle pobede u ''El klasiku''. Međutim, ono što Barselona prikazuje u Ligi šampiona je sušta suprotnost.

Ceo dosadašnji deo grupne faze je veliko razočarenje za pristalice katalonskog giganta koji je iz četiri kola osvojio samo četiri boda i nalazi se na trećem mestu u grupi sa tri boda manje od drugoplasiranog Intera, a čeka ga duel protiv lidera Bajerna.

Ćavijeva ekipa može da zadrži nadu u plasman u nokaut fazu samo ako pobedi Bajern, ali istovremeno bi Viktorija morala da savlada Inter, što je kombinacija koja će teško biti ostvarena. Inter bi pobedom protiv Viktorije u meču koji počinje ranije obezbedio nokaut fazu, što znači da bi Barselona drugu godinu u nizu takmičenje nastavila u Ligi Evrope.

Bavarci u Barselonu dolaze potpuno neopterećeni bilo kakvim pritiskom pošto su već obezbedili plasman u osminu finala savršenim učinkom od četiri pobede iz četiri kola. Bajern je na startu savladao Inter, zatim i Barselonu, da bi u dva meča lako izašao na kraj sa Viktorijom i poslednja dva kola su za ekipu Julijana Nagelsmana potpuno revijalnog karaktera.

Barselona je za vikend pretrpela udarac pošto se povredio Serhi Roberto i on neće biti u timu za Bajern, kao ni od ranije povređeni Ronald Arauho, Andreas Kristensen i Memfis Depaj. Probleme sa povredom protiv Baskijaca je imao i Gavi, ali će on igrati protiv Bajerna. Što se Bajerna tiče, Manuel Nojer, Lukas Ernandez, Liroj Sane i Bauna Sar propustiće utakmicu protiv Barselone zbog povreda.

U dosadašnjih 14 mečeva koje su odigrali Barselona i Bajern u evropskim kupovima Katalonci imaju samo dve pobede, poslednju još 2015, dok su Bavarci slavili 10 puta, a dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: I1+&3+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona