LUDNICA U GRUPI "D": Ajntraht sa dna pobedom protiv Marselja može do drugog mesta

M.T.

26. 10. 2022. u 11:24

ČETIRI tima u tri boda razlike.

ЛУДНИЦА У ГРУПИ Д: Ајнтрахт са дна победом против Марсеља може до другог места

Profimedia

Možda je Ajntraht trenutno na poslednjem mestu u grupi "D", ali daleko od toga da je bilo šta izgubljeno za tim iz Frankfurta koji večeras od 21 čas dočekuje pred svojim navijačima na ''Dojče Bank Parku'' Marselj u petom kolu i trijumfom bi mogao da se popne sve do druge pozicije na tabeli.

Ajntraht drži fenjer u grupi zahvaljujući porazu u prethodnom kolu od Totenhema u Londonu sa 3:2 i trenutno ima četiri osvojena boda. Ekipa trenera Olivera Glasnera je porazom od Sportinga i počela sezonu u Ligi šampiona, da bi pobedom protiv Marselja i remijem u prvom meču protiv Totenhema sakupila trenutna četiri boda koja ima na svom kontu.

Plasman Ajntrahta u osminu finala Lige šampiona se neće dovoditi u pitanje ukoliko nemački tim ostvari pobede večeras i u poslednjem kolu, a čak i sa četiri osvojena boda bi tim iz Frankfurta mogao do nokaut faze, mada bi u tom slučaju dosta zavisilo i od rezultata koje ostvari Totenhem, a koji je bolji u međusobnom skoru od Ajntrahta. Ipak, Glasnerov tim napravio je sjajnu uvertiru za meč protiv Marselja pošto je od poraza protiv Totenhema ostvario tri pobede u nizu u Bundesligi i nemačkom kupu.

Forma Marselja je sušta suprotnost u odnosu na Ajntraht. Francuski klub je u Ligi 1 doživeo tri uzastopna poraza i pao na peto mesto na tabeli, a između toga se uglavilo slavlje protiv Sportinga u Ligi šampiona. Međutim, tim Igora Tudora je definitivno u krizi, iako rezultati u Ligi šampiona izgledaju mnogo bolji.

Marselj je elitno takmičenje otvorio sa dva uzastopna poraza od Totenhema i Ajntrahta, ali su dve uzastopne pobede protiv Sportinga iz Lisabona dovele francuski tim do drugog mesta na tabeli i šest osvojenih bodova, jednog manje u odnosu na vodeći Totenhem. Iako u naredna dva kola ima dosta posla za Marselj, francuski tim bi već večeras mogao da osigura plasman u osminu finala ukoliko pobedi Ajntraht, a Totenhem savlada Sporting, jer Marselj ima bolji međusobni skor u odnosu na portugalskog predstavnika.

Oba trenera imaju na raspolaganju gotovo kompletan tim, mada Ajntraht ima nekoliko problema jer će izostati Tuta zbog crvenog kartona protiv Totenhema, dok su Ansgar Knauf i Makoto Hasebe povređeni. Što se tiče Marselja, mogao bi da nedostaje samo Erik Baili, dok su svi ostali na raspolaganju Tudoru.

Ajntraht je odigrao tri meča protiv Marselja i trenutno ima savršen učinak pošto je sva tri puta upisao trijumf, dok francuski tim još uvek čeka priliku za slavlje.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori